A kutyás filmeknek mindig is külön helye van a filmrajongók szívében, mert ezek a filmek vagy a legvidámabbak vagy a legszomorúbbak. Néha e kettő együtt. És ez különösen igaz lehet, ha egy valós eseményeken alapuló történetről van szó, mint amilyen a Hacsi, a leghűségesebb barát is volt. Holnap egy újabb ilyen film debütál a Netflixen, a Ruby segítségével ugyanis egy igaz történet.

A film egy menhelyre került kutyáról szól, akit többször is megpróbáltak örökbe fogadni. De Rubyt a nehéz természete miatt ötször is visszavitték a telepre, ahol így már az elaltatás veszélye fenyegette. Csakhogy egy állatvédő szervezet egyik tagja, Patricia Inman nem mondott le róla és elkezdte kiképezni, megnevelni és közben ideális gazdit találni neki.

Így került Ruby Dan O’Neil tizedeshez, a helyi rendőrségen, aki korábban többször is próbált bejutni a K9-es egységhez. Ez végül Rubyval sikerült neki, Ruby pedig az első menhelyi kutya lett, aki a legmagasabban képzett rendőrkutyák közé került. Később több kiképzésen is részt vettek, így Rubyból kereső és mentőkutya lett.

Évekkel később O’Neilt egy 36 órája eltűnt kisfiú felkutatására küldik, Ruby pedig rá is akad a kisfiúra, aki mellett 6 órát töltenek el, mire a mentőegységek biztonságosan kórházba tudják szállítani. Amikor azonban O’Neil és Ruby ellátogatnak a kisfiú családjához, megdöbbenve látják, hogy az édesanyja nem más, mint Patricia Inman.

A film, amely Ruby megható történetét meséli majd el, holnap debütál a Netflixen.