Sauron visszatér, itt A Gyűrűk Ura-sorozat hivatalos szinopszisa!

Az Amazon Studiosnak már egy ideje sikerült felcsigáznia a kedélyeket azzal, hogy bejelentette az új Gyűrűk ura-sorozatot.

Az utóbbi időben azonban meglehetősen csendes volt a produkció háza tája, mostanáig kellett legalábbis várni a széria hivatalos szinopszisára, amelyet végül a The One Ring portál tett közzé:

“Az Amazon Studios sorozata elsőként hozza el Középfölde másodkorának legnagyobb hőseit és legendáit. Ez az epikus történet évezredekkel A hobbit és az eredeti Gyűrűk ura trilógia cselekménye előtt játszódik, egy olyan korban, amikor hatalmas erők emelkedtek a magasba, birodalmak virágoztak, majd omlottak össze, a legbátrabb hősök néztek szembe a legnagyobb megpróbáltatásokkal, a szálakat pedig a leghatalmasabb gonosz teremtmények próbálták mozgatni.

Történetünk kezdetén törékeny béke uralkodik, számos ismerős és új szereplővel találkozhatunk. A sötét erők azonban készülődnek amely mindent beboríthat Lindontól egészen Númenorig. Hőseinknek olyan hatalmas tetteket kell majd véghez vinniük, amelyeket generációk fogadhatnak majd örökségként.”

Bár az új sorozat csakugyan kevésbé kapcsolódik majd  klasszikusnak számító, Peter Jackson által rendezett trilógiákhoz, annyi bizonyos, hogy Sauron csakugyan visszatér a történetben. A stúdió egyébként már most 5 évadosra tervezi a szériát, amelyek egyeként 9-10 epizódokból állnak majd, premierrel kapcsolatban egyelőre azonban nincsenek bővebb információk.