Egy gálán szélsőséges aktivisták ejtenek túszul háromszáz embert. Egyikük egy szélsőséges tömeggyilkosságot tervez, hogy üzenjen a világnak. Egy volt katona, akiből ablakpucoló lett, most a túszok megmentésén… Több

A kép forrása: Quiver Distribution
Korszerű. Nemcsak a műszaki megvalósítások terén. Minden vonal, minden szál jól kidolgozott, nincs benne egyetlen öncélú sallang se. Céltudatos, következetes, tehetséges és rutinos.
A történet a szokásos túszejtős téma egyszemélyes felmentő sereggel, a sztori jelen esetben a környezetszennyező óriáscég leleplezése körül forog. Az eszelős főgonosz mindenkit el akar tenni láb alól (beleértve saját magát is), mert szerinte az ember egy vírus, és csak púp a Föld hátán. A néminemű mátrixos áthallás ellenére nem cyber akcióval van dolgunk, simán csak az egyembermegmentmindenkit receptet látjuk újra, ezúttal női akcióhőssel, mérsékelt akciókkal. Visszafogottsága ellenére igényes, látványos darab, de semmi extra.
Egyszemélyes mentőalakulat-jellegű filmekkel bombáznak minket mostanság, és lassan már minden foglalkozást felhasználnak a címekben. Amennyiben a "magyarosított" nem, az eredeti cím az. Mindegyikben sötét, titkolt, titkos múltú, ill. foglalkozású a visszavonult-bujkáló főhős, aki időnként olyan hölgy, aki meglehetősen apró termetű, és az ünnepi menü után sem nyom 45 kg-nál többet. A hentelés garantált, percenként új ellen hullik el így-úgy. Ezek közül kilóg e film. A főszereplő közel átlagos magasságú, lehet akár 60 kg is. :) A témához képest meglepően visszafogottabb és kevesebb a gyilkolászás, és bizony amortizálódik a hölgy porhüvelye az idő előrehaladtával, ami részben szokatlan az ilyen moziknál. A rossz arc kivételesen nem pénzt akar. Kis túlzással, a radikális tetteit-szándékait leszámítva még igaza is van. A Föld nevű élő szervezet számára mi vírus, ellenség vagyunk. A hatalmasok befolyással, pénzzel mindent elérhetnek, és (mivel sajnos tényleg ilyen az ember) erőszakra, fenyegetésre hajlandók csupán igazat mondani. Szóval nagyobb mélységekbe is belemar ez a film, ha igazán figyelsz. Sajnálatomra a már korosodó CO, a józanabb gondolkodást képviselő, hamar kikerül az egyenletből, és a tesó is "előveszem a hackerem, mert csak ő segíthet" szintre redukálódik. Mindent egybevetve egy jobbacska középszer a Cleaner, amiből sokan hiányolni fogják a több akciót.