Arnold Schwarzenegger is megszólalt a napokban elhunyt Mihail Gorbacsovval kapcsolatban.

A színész hősnek nevezte a volt Szovjetunió elnökét, illetve rendkívül szerencsésnek tartja magát, hogy barátjának mondhatta őt. “Van egy régi mondás: ‘Soha ne találkozz a hőseiddel’. Szerintem ez a legrosszabb tanács, amit valaha hallottam” - írja Schwarzenegger az Instagramon.

“Mihail Gorbacsov volt az egyik hősöm, és megtiszteltetés és öröm volt találkozni vele. Hihetetlenül szerencsés voltam, hogy a barátomnak mondhattam. Képzeljük el, hogy feljutunk egy szervezet csúcsára majd  megvan bennünk a bölcsesség és a bátorság, hogy körülnézzünk, és azt mondjuk: ‘Ez nem jó az embereknek, valakinek helyre kell hozni mindezt. Ha nem nekem, akkor kinek? Ha nem most, akkor mikor?’” - írja a színész.

“Ő már a történelem része, és tudom, hogy nagyon boldog, hogy újra együtt lehet kedvesével, Raisával, és újra átélheti minden idők egyik legnagyobb szerelmi történetét. Amikor esélyt látnak arra, hogy hatást gyakoroljanak, hogy egy jobb világot hagyjanak a következő generációra, remélem, hogy Gorbacsovra gondolnak, és megkérdezik maguktól: ‘Ha nem én, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?’ Tudom, hogy én ezt fogom tenni” - teszi hozzá Schwarzenegger.

 

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) által megosztott bejegyzés