Sci-fi sorozattal jön a Breaking Bad  alkotója és nagyon is ismerős főszereplővel

Vince Gilligan a Totál szívás és a Better Call Saul alkotója amellett, hogy elmondta a véleményét a mesterséges intelligenciáról legújabb ötletéről is beszélt egy friss interjúban.

A forgatókönyvíró bár a cselekményről egyelőre keveset árult el, annyit mindenesetre megerősített, hogy az új széria az Apple TV+ műsorkínálatában lesz elérhető, és hogy a főszerepet nem más, mint Rhea Seehorn alakítja majd. A munkálatokat a forgatókönyvírók sztrájkja késleltette, Gillian ugyanakkor elárulta, hogy rövidesen csakugyan belevágnak a projektbe.

“Hétfőtől hivatalosan is összegyűlünk az írói szobában. Amikor kitört a sztrájk, nagyon közel voltunk ahhoz, hogy befejezzük az első évadot. Még be kell fejeznünk az utolsó előtti epizódot, és meg kell írnunk a finálét. Határozottan elvesztettük a lendületet. Már nem is emlékszem, hol tartottunk. Ezt a hetet azzal fogom tölteni, hogy átolvasom a korábbi epizódokat és a régi jegyzeteket, hogy visszaemlékezzek, hol tartottunk. Ha nem lett volna a sztrájk, már régen forgatnánk” - jegyezte meg a forgatókönyvíró.

“Nem nevezném ‘nehéz’ sci-finek, amin dolgozunk. Inkább könnyű sci-fi. Nem tudom megjósolni, hogy az emberek hogyan fognak reagálni: szeretni fogják-e a sorozatot, utálni fogják-e, vagy valahol a kettő között lesznek. Csak azt tudom, hogy ez egy olyan történet, ami érdekel. Rhea egy teljesen más karaktert fog játszani, mint a Saulban. Furcsa módon a cselekmény ismét Albuquerque-ben játszódik. De ez egy teljesen más világ. Nem látok közös pontokat. Rhea olyan karaktert játszik, aki nem Kim Wexler” - tette hozzá Gillian, aki arról is beszélt, miként látja a mesterséges intelligencia bevonását a forgatókönyvírásba.

“Szerintem a ChatGPT tudja, hogy mit ír, ugyanúgy, ahogy egy kenyérpirító tudja, hogy pirítóst készít. Nincs benne intelligencia - ez a marketing csodája. Idővel talán tudatosul és valódi intelligenciát nyer. A jövőben eljöhet az úgynevezett szingularitás pillanata, amikor a mesterséges intelligencia valóban fenyegetéssé válik. Jelenleg azonban csak egy plagizáló gép” - jegyezte meg Gillian.

“Egy rakás milliárdos próbál trilliárdosokká válni azzal, hogy bomlasztó változásként adja el nekünk. A jogi feljegyzések megírásához és hasonló dolgokhoz biztosan hasznos. Szerintem azonban nem helyettesíti a fikciót író embereket” - tette hozzá a forgatókönyvíró.