Scorsese rendezi Mike Tyson életrajzi filmjétA kép forrása: Warner Bros. Pictures / John P. Johnson

Az információt a film főszereplője, Jamie Foxx árulta el egy rádióinterjúban.

Tavaly jött a hír, mely szerint Jamie Foxx leszerződött a Paramount cím nélküli Mike Tyson-filmjéhez, melynek forgatókönyvét a Gengszterkorzó atyja, Terence Winter írja. Az elmúlt hónapokban nem sokat hallhattunk a film felől, azonban Foxx végül megtörte a hallhatást.

A színész a Power 105s The Breakfast Club-nak adott rádióinterjújában elmondta, hogy az ikonikus bokszolóról szóló filmet Martin Scorsese rendezi majd.

Nem ez lesz a rendező első filmje, melynek főszereplője egy profi bokszoló. Scorsese kultikus alkotása, a Dühöngő bika Jake La Motta életét dolgozta fel, Robert De Niroval a főszerepben.

A Paramount még nem erősítette meg a hírt, azonban ha hihetünk Foxxnak, Scorsese ismét együtt dolgozhat majd forgatókönyvírójával, Terence Winterrel. Mike Tyson tavaly júliusban az IGN-nek adott interjújában megszellőztette, hogy a filmhez valamilyen módon Scorsesének is köze lesz.

1987-ben, mindössze 20 évesen Mike Tyson lett minden idők legfiatalabb veretlen nehézsúlyú bokszolója. A sportoló kilenc alkalommal védte meg címét, mígnem 1990-ben James "Buster" Douglas K.O.-val megszerezte tőle a világbajnoki övet. Tysont 1992-ben nemi erőszak vádjával hat év börtönre ítélték, de három év után szabadlábra helyezték. 1996-ban sikerült visszaszereznie az övét, melytől az év novemberében Evander Holyfield fosztotta meg. Egy évvel később a legendás visszavágón Tyson kiharapott Holyfield füléből egy darabot, melyet követően visszalépett a profi pályától. Karrierjét 50 győzelemmel (ebből 44 K.O.)  és 6 vereséggel zárta.

Tyson életéről 1995-ben már készült egy film az HBO gyártásában, melynek főszerepét alakította.