Scorsese rendezi Shakespeare legvéresebb drámájátA kép forrása: Paramount Pictures / Mary Cybulski

Kenneth Branagh színpadi adaptációja nyomán Martin Scorsese rendezi a William Shakespeare legsötétebb drámájának tartott Macbeth filmadaptációját.

A BBC Radio 5 Live adásában a Thor rendezője, Branagh elárulta, hogy a Macbeth 2013-as manchesteri nemzetközi fesztiválon bemutatott színpadi adaptációja egész estés film formájában elevenedik meg a mozivásznon, ráadásul a produkciót a legendás rendező, Martin Scorsese készíti.

"Minden remekül halad, Mr. Scorsese rendezi a filmet. Mindenki meg akarja csinálni, csak az időpont egyeztetésen múlik a dolog. Nagyon, nagyon bizakodó vagyok, hogy el fog készülni."

A film alapjául szolgáló színdarab (előzetes odalent) rendkívül sikeres volt a kritikusok körében, akik nem győzték méltatni Branagh alakítását. A darabból készült filmet 2013-ban a mozikban is láthatták az érdeklődők.

Még ha minden a tervek szerint is halad, valószínűleg beletelik néhány évbe, mire elkészülhet a film, ugyanis Scorsese jelenleg a Silence in Taiwan című filmjén dolgozik.

Idén Justin Kurzel rendezésében egyébként a mozikban kerül egy ígéretesnek tűnő Macbeth adaptáció, melynek főszerepeit Michael Fassbender és Marion Cotillard játsszák.