Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
19
Képek
7
Videók
Macbeth
 
NGN   2020. 01. 11.

legújabb vélemény

A látványvilága magával ragadó, de a színészi játékokra sem lehet panasz. Nem a legemlékezetesebb Shakespeare-mű adaptáció, de még így is kitűnik az átlagból.

 
Deku   2017. 07. 24.

Michael Fassbender többszöri alkalommal is megmutatja tehetségét. Nagy kedvencem volt itt is. Ez az film hihetetlen csúcs szuper lett. Nem kellett azon évődjek, hogy most mikor lesz már végre vége mert az utolsó percig eltudott repíteni a hátán.


 
citizenfour99   2016. 03. 28.

Jobb is, rosszabb is lehetett volna

A filmhez egy kiváló dráma szolgállt alapjául, amit ellehetett volna rontani, de ettől fényévekkel jobban is ellehetett volna készíteni. A sok színparádét nem igazán tudtam hova tenni. Fassbender, és Cottilard alakítása hű volt a karakterekhez, visz... teljes kritika»

 
Borga   2016. 11. 23.

A film elkalauzol bennünket abba a világba, melyet Shakespeare megálmodott és megalkotott. Tökéletesen tükrözo nézőjének a darab mélységét, a túlfűtött drámaiságot, a küzdelmet a trónért és az igazságért.

 
Loborg   2016. 04. 22.

Eredetileg moziban akartam megnézni, arról sajnos lemaradtam, de nemrég sikerült bepótolni. Nagy hatással volt rám, tetszik ez a fajta hozzányúlás a darabhoz, itt nem volt zavaró az eredeti szöveg használata, a színészek is remek munkát végeztek (bár hibázni nemigen szoktak egyébként sem).

 
Ragemarci   2016. 02. 07.

Kurzel mindent tud a mai kortárs filmről. Jó látni milyen briliánsan használja a természetet és mennyire harmóniába tudja hangolni színészeivel. A képi világ és az atmoszféra csillagos ötös a film néhol viszont sajnos leül.

 
bbozsi   2016. 03. 28.

Gyönyörűen fényképezett feldolgozás remek színészekkel. Örökké aktuális sztori az árulásról, hatalomról, bűnről.

Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Paddy Considine
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Marion Cotillard

A film összbevétele 16 322 067 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 10 perces álló ovációval és vastapssal fogadta a Cannes-i Filmfesztivál közönsége.

(hp )
 

Michael Fassbender az X-Men franchise negyedik olyan színésze (James McAvoy, Patrick Stewart, Ian McKellen) aki eljátszotta Macbeth szerepét.

(hp )
 

Marion Cotillard a filmben megtartotta francia akcentusát.

(hp )
 

Marion Cotillard egy interjúban elmondta, hogy mindig is ábrándozott arról, hogy eljátssza Lady Macbeth szerepét, azonban úgy gondolta, hogy erre legfeljebb egy franciaországi színpadon lesz lehetősége. Elmondása szerint álmában sem gondolta volna, hogy egy angol nyelvű filmadaptációban kaphatja meg a szerepet.

(hp )
 

A film női főszerepét eredetileg Natalie Portman játszotta volna.

(hp )
 

Justin Kurzel elmondása szerint Michael Fassbender több mint kétszázszor olvasta el a forgatókönyvet az első olvasópróbák előtt.

(hp )
 

Michael Fassbender A szégyentelen-ben nyújtott alakítása győzte meg a producereket arról, hogy őt szerződtessék le a Macbeth főszerepére.

(hp )
 

Marion Cotillard az első francia színésznő, aki egy angol nyelvű Macbeth adaptációban Lady Macbeth-et alakítja.

(hp )
 

Michael Fassbender a film cannes-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Akira Kurosawa Véres trón című filmje a kedvenc Macbeth adaptációja.

(hp )
 

A film első előzetese 2015. június 4-én jött ki, és már az első napon több mint 1 millióan nézték meg.

(hp )
 
Kurzel brutálisan vad és ambíciózus újraértelmezése alapján a skót thán drámája egy epikus tablóvá növi ki magát a vásznon. Olyan mértékű autenticitást garantál, amely atmoszféráján át nézőként lehetetlen érzelmileg kívülállónak maradni, rendezőként meg felülmúlni mindezt. Innentől kezdve ez a Macbeth lett az etalon. több»
 
Megszületett az első igazán jó Shakespeare-adaptáció, ugyanakkor amit Justin Kurzel ennek kapcsán létrehozott, az nagyon ígéretes a későbbi karrierjére nézve, és ha másért nem is, ezért fontos film a Macbeth. több»
 
Az egész film annyira szépen megkomponált, hogy az ember hazaérve azonnal lekapja a Macbeth-kötetet a polcról, hogy megpróbálja újraélni a minden jóval megrakott film élményét. Így kell filmre vinni Shakespeare-t 2015-ben! (9/10) több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.