Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Macbeth (2015)

Macbeth
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
19
Képek
7
Videók
Macbeth

Galéria (19)

Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Paddy Considine
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Marion Cotillard
Michael Fassbender
Marion Cotillard

Videók (7)

 
Deku   2017. 07. 24.

legújabb vélemény

0

Michael Fassbender többszöri alkalommal is megmutatja tehetségét. Nagy kedvencem volt itt is. Ez az film hihetetlen csúcs szuper lett. Nem kellett azon évődjek, hogy most mikor lesz már végre vége mert az utolsó percig eltudott repíteni a hátán.

 
citizenfour99   2016. 03. 28.

0
Jobb is, rosszabb is lehetett volna

A filmhez egy kiváló dráma szolgállt alapjául, amit ellehetett volna rontani, de ettől fényévekkel jobban is ellehetett volna készíteni. A sok színparádét nem igazán tudtam hova tenni. Fassbender, és Cottilard alakítása hű volt a karakterekhez, visz... teljes kritika»

 
Borga   2016. 11. 23.

0

A film elkalauzol bennünket abba a világba, melyet Shakespeare megálmodott és megalkotott. Tökéletesen tükrözo nézőjének a darab mélységét, a túlfűtött drámaiságot, a küzdelmet a trónért és az igazságért.

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Eredetileg moziban akartam megnézni, arról sajnos lemaradtam, de nemrég sikerült bepótolni. Nagy hatással volt rám, tetszik ez a fajta hozzányúlás a darabhoz, itt nem volt zavaró az eredeti szöveg használata, a színészek is remek munkát végeztek (bár hibázni nemigen szoktak egyébként sem).

 
Ragemarci   2016. 02. 07.

0

Kurzel mindent tud a mai kortárs filmről. Jó látni milyen briliánsan használja a természetet és mennyire harmóniába tudja hangolni színészeivel. A képi világ és az atmoszféra csillagos ötös a film néhol viszont sajnos leül.

 
bbozsi   2016. 03. 28.

0

Gyönyörűen fényképezett feldolgozás remek színészekkel. Örökké aktuális sztori az árulásról, hatalomról, bűnről.

 
Ercsi   2016. 11. 25.

0

Tátott szájjal néztem végig a Macbeth-et, annyira zseniális volt ez a film, mely Shakespeare művének tökéletes feldolgozása lett. Egészen magába szippantó alkotás, amely vizualitását, látványvilágát tekintve is figyelmet érdemel.

A film összbevétele 16 322 067 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 10 perces álló ovációval és vastapssal fogadta a Cannes-i Filmfesztivál közönsége.

(hp)
 

Michael Fassbender az X-Men franchise negyedik olyan színésze (James McAvoy, Patrick Stewart, Ian McKellen) aki eljátszotta Macbeth szerepét.

(hp)
 

Marion Cotillard a filmben megtartotta francia akcentusát.

(hp)
 

Marion Cotillard egy interjúban elmondta, hogy mindig is ábrándozott arról, hogy eljátssza Lady Macbeth szerepét, azonban úgy gondolta, hogy erre legfeljebb egy franciaországi színpadon lesz lehetősége. Elmondása szerint álmában sem gondolta volna, hogy egy angol nyelvű filmadaptációban kaphatja meg a szerepet.

(hp)
 

A film női főszerepét eredetileg Natalie Portman játszotta volna.

(hp)
 
William Shakespeare! Michael Fassbender! Marion Cotillard! Vörös köd! Harc! Halál! Bizony mondom, mi kell még? Valami azért kellene. Megnéztük Justin Kurzel Macbethjét. több»
 
Megérkezett Shakespeare legsötétebb drámájának legújabb filmes adaptációja a léleksanyargatóan nyers dokudrámájával 2011-ben berobbanó Justin Kurzel rendezésében. Az ausztrál fókuszában ismét nem a történet gördülékeny elmesélése állt, hanem a pszichológiai mélység és a költői fogalmazásmód. több»
 
Az egész film annyira szépen megkomponált, hogy az ember hazaérve azonnal lekapja a Macbeth-kötetet a polcról, hogy megpróbálja újraélni a minden jóval megrakott film élményét. Így kell filmre vinni Shakespeare-t 2015-ben! (9/10) több»