2020 október végén itt hagyott minket a mozitörténelem egyik legnagyobb alakja, Sean Connery (galériánkban). A színész békében távozott életének 90. évében, álmában. Miután nyilvánosságra került a halála, az egész világ rá emlékezett, sorra elevenítették fel a színésztársak és más ismerősei a régi közös emlékeket. Rendezők, forgatókönyvírók, színészek, politikusok és más közéleti személyiségek rótták le a tiszteletüket előtte.

Napokkal később megszólalt Sean Connery özvegye, Micheline Roquebrune is, akivel negyven évig voltak házasok. Mivel mindketten nagy rajongói voltak a golfnak, nem meglepő, hogy a hetvenes években épp egy golfpályán ismerkedtek meg. Ezt követően boldog házasságban élték le közös életüket.

Micheline Roquebrune a Daily Mail magazinnak adott egy interjút, amelyben megosztotta a rajongókkal Sean Connery távozásának körülményeit. Mint kiderült, a legendás színész élete utolsó hónapjaiban egyre komolyabb időskori demenciával küzdött. A végére már olyan súlyos lett az állapota, hogy képtelen volt magát kifejezni.

Azok alapján a történetek alapján, amelyeket színész- és munkatársai meséltek róla, és ami a filmekből is egyértelműen lejöhetett a rajongóknak, Sean Connery egy kőkemény, határozott ember volt. Az ő szavára mindenki odafigyelt. Éppen ezért lehetett számára szörnyen nehéz az utolsó néhány hónap, amikor már képtelen volt kifejezni magát.

Ezért is gondolja úgy Micheline Roquebrune, aki egész végig a férje mellett volt, hogy megváltás volt számára a távozás. Az pedig, hogy végül csendben, békében távozott álmában, az utolsó kívánságának teljesülése volt.