2021.03.10   olvasottság: <1000x   szerző: csd   hozzászólások: 0

Közel 24 év telt el azóta, hogy Sigourney Weaver utoljára Ellen Ripley bőrébe bújt, és bár nagyon úgy tűnik, hogy a színésznőt aligha látjuk még a szerepben, egy izgalmas részlet mégiscsak napvilágot látott az ötödik résszel kapcsolatban.

Noha Alien 5 soha nem készült el, belátható időn belül nem is fog, a Ridley Scott által lefektetett filmszéria alapjai egyelőre mellékvágányra kerültek. A Feltámad a Halál után is Joss Whedon fejlesztette annak idején az ötödik rész forgatókönyvét, maga Weaver viszont már nemet mondott Ripley szerepére.

Ehhez kapcsolódóan egyébként maga James Cameron is kissé kemény szavakkal illette a negyedik részt egy 2003-as BBC interjúban, egyúttal kifejtette, hogy szerinte a filmszéria meglehetősen ellaposodott, és hogy igencsak szükség volna néhány friss ötletre.

Mint kiderült azonban Cameronnak az egyik legütősebb terve az lett volna, hogy Arnold Schwarzenegger számára is oszt egy szerepet a filmben, így az Alien ötödik részében Weaver és Arnie párosa került volna az előtérbe.

Meglehet, hogy egy ilyen mozinak talán még jobban örültek volna a rajongók, mint az Halál a Ragadozó ellen vonalnak, a többi azonban már történelem.