2020.07.08   szerző: csd   hozzászólások: 0

Már csak néhányat kell aludni és érkezik Tom Hanks főszereplésével A Greyhound csatahajó. A film az év egyik legnagyobb várományosának számít, az első vélemények pedig már meg is érkeztek.

A Greyhound jelenleg 78 százalékos értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes portálon, a film egy feszültséggel teli háborús drámát ígér, amelyben Hanks egy kapitány alakít, akire az a feladat hárul, hogy egy szövetséges konvojt keresztül hajózzon az ellenséges vizeken.

Bár a film eddig meglehetősen vegyes kritikákat kapott, a legtöbben egyetértenek abban, hogy a Greyhound egy egészen korrekt háborús film, ami hozza mindaz, ami a műfajtól elvárható lehet.

“Ernest Krause egy klasszikus hős Tom Hanks interpretálásában” - fogalmaz igencsak tömören Kenneth R. Morefield, a 1More Film Blog kritikusa.

“A film Hanks jelenlétére alapoz, a hajók dinamikusan mozognak, akár a cselekmény, és bár a történet biztos veszélyt és halált tartogat, mégis érezhető a történelmi distancia nyújtotta biztonság” - írja Leah Greenblatt az Entertainment Weekly-től.

“A készítők lelkiismeretesen végezték el a házi feladatot. Alapos munkát végeztek a hajóktól kezdve egészen a fegyverekig, megragadva a veszély pillanatát” - olvasható 

Robin Cliffordtól, a Reeling Reviews szerzőjétől.

A Greyhound a tervek szerint július 10-én debütál majd, így hamarosan a szélesebb nézőközönség is eldöntheti, mennyire van igazuk a kritikusoknak.