92 Mátrix  (1999)

Javában zajlanak a Mátrix 4 előkészületei, így a szereposztásról is egyre többet lehet tudni, az mindenesetre továbbra függőben maradt, hogy Hugo Weaving is visszatér-e majd Smith ügynökként.

Már csak azért is izgalmas kérdés ez, hiszen a korábbi híresztelések alapján a forgatókönyvben nagyon is szerepet kap Smith ügynök, így alighanem már csak a színész megerősítésére kellett várni.

Weaving a The Visit című darab promója során adott interjúban azonban elárulta, hogy nem tér vissza az ikonikus szerepben, pontosan a szóban forgó műben vállalt részvétele miatt.

„Sajnálatos, de először megkaptam ezt a felkérést a Visitbe, majd ezután keresetek meg, hogy szerepelhetnék a Matrixban. Felvettem a kapcsolatot a rendezővel, Lanával, de nem sikerült megállapodnunk az időpontokban, így rájöttünk, hogy ez nem fog működni” – nyilatkozta Weaving.

A film hivatalos szinopszisa továbbra sem ismert, így az is kérdéses, abban az estben, ha Smith ügynök valóba visszatér majd a történetben, ki kaphatná a szerepet Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss legendás Neo és Trinity karaktere mellett.