Sorozat készül a hírhedt pedofil műsorvezetőről

The Reckoning címmel készít sorozatot a BBC One a brit történelem egyik leghírhedtebb pedofil bűnözőjéről, Jimmy Savile-ről.

Saville Jim'll Fix It címmel vezetett saját műsort a BBC-nél, illetve jótékonysági tevékenységet is folytatott, amelyért a későbbiekben a királynő lovaggá is ütötte. Még élete folyamán számos sötét pletyka lengte körül, amelyekre csupán 2011-ben bekövetkezett halála után derült fény.

Mint kiderült, Saville ugyanis számos szexuális erőszakot és molesztálást követett el egy kórházban, ahol tevékenysége során dolgozott, tettei felett pedig néhány hatósági személy is szemet hunyt.

A The Reckoning producere, Jeff Pope elmondta, hogy a sorozat valójában arra keresi majd a válaszokat, miként is kapott Saville teret a tevékenységében, mindazok ellenére, hogy jó néhányan tudtak mindarról, amit művel.

A Sandra Goldbacher rendezésében készülő sorozat főszerepében Steve Coogan lesz majd látható, bővebb információ a szinopszisról és a szereposztásról egyelőre azonban nem látott napvilágot.