Sosem találod ki, honnan kapta a nevét Indiana Jones

A Harrison Ford leghíresebb alakítása címért egyértelműen két karakter versenyez: Han Solo és Indiana Jones. És bár előbbit több alkalommal játszotta el, nem kizárt, hogy a többség számára inkább a régész és ereklyevadász kalandorként égett be örökre a tudatukba. Az ikonikus kalap, a barna dzseki és persze az ostor mindig őt fogja az eszünkbe juttatni. De azt tudjátok-e, hogy valójában honnan is kapta a nevét Indiana Jones?

Mert az köztudott, hogy magát a karaktert a XX. század eleji történetek jellegzetes kalandorai ihlették. A karaktert megálmodó George Lucas ilyen regényeken nőtt fel, ezért érezte jó ötletnek, hogy hasonló filmet készítsenek.

Sőt, a harmadik filmből, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagból az is kiderül, hogy a történet szerint honnan ered az Indiana becenév. A sztori szerint a már fiatal korában is a kalandok iránt ellenállhatatlan vágyat érző Henry Walton Jones a család kutyája, Indiana után kapta a becenevét. Ez egy film eleji visszaemlékezésből derül ki.

Ami viszont ennél talán egy fokkal érdekesebb, hogy a forgatókönyv megírásakor George Lucas valóban hasonló módon keresztelte el a karaktert. George Lucasnak ugyanis volt egy kutyája, akit szintén Indianának hívtak, így utána nevezte el a kalandort eleinte Indiana Smith-nek, majd később ezt változtatta meg Indiana Jonesra.

Egyébként ugyanez a kutya egy másik ikonikus mozis karaktert is megihletett. Talán nem nehéz kitalálni, hogy kiről van szó: George Lucas róla mintázta Chewbacca karakterét is.