Sötét nap a Netflixen: 5 sorozatot elkaszáltak, nem folytatódik a Shadow and Bone – Árnyék és csont sem

Az Árnyék és csont mellett több nagysikerű sorozatot is elkaszált a Netflix. Mondjuk a részleteket!

Egy héttel SAG-AFTRA sztrájk lezárása után a streamingszolgáltató úgy döntött, hogy újraértékeli a gyártással kapcsolatos “kényszerleállás” hatásait. Bár korábban több más stúdió is az egyes produkciók teljes törlése mellett döntött, addig a Netflix mostanáig halogatta a döntést.

Ennek fényében nem folytatódik a Shadow and Bone – Árnyék és csont, a Ragyogj, ha mersz, Elvis, a titkos ügynök, Farzar és a Áldozati bárány. Nem titok, hogy a döntés mögött a költségvetés és a bevétel között arányérték áll, így a kevésbé nyereséges produkciók gyártását nem kívánja folytatni a Netflix.

A WGA és a SAG-AFTRA sztrájkok miatti késések az írásban és a forgatásban összezavarták a hálózatok és a streamingszolgáltatók ütemterveit, a műsorok pedig lemaradtak a tervezett indulásukról, így 2024 és 2025 végére torlódás alakult ki a tervezett megjelenésekkel. Mindemellett sztrájkok egybeesnek a legtöbb médiavállalat fokozott pénzügyi ellenőrzésének időszakával, amelyek “újrakalibrálják” lineáris és streaming stratégiákat.