Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Shadow and Bone – Árnyék és csont (2021-2022)

Shadow and Bone
Filmadatlap
 
41
Szereplők
11
Vélemények
10
Képek
5
Videók

Galéria (10)

Videók (5)

 
JRD   2022. 03. 28.

legújabb vélemény

2
Először a sorozatot láttam...

... utána olvastam el könyvben (muszáj volt kitölteni a kérdőjeleket). De ettől függetlenül - szerintem - nagyon jó látványvilággal, egyediséggel megvalósított sorozat. Külön tetszett benne az, hogy nem egy újabb amerikavilág. A sorozatba igyekeztek minden infót belesűríteni (sokaknak ez miatt nehezen követhető is), de tagadhatatlanul jó szórakozást nyújt. De ne rám hallgass, nézd meg! Olvasd el a könyvet is! Szóval, filmre, könyvre fel, és jó szórakozást!

 
Robinson76   2021. 05. 13.

3
A nagy árnyékfal sötétjében

A regények alapján nem szokványos fantasyvilággal és nem könnyen befogadható tartalommal rendelkező szériáról van szó, hacsak nem olvastad előtte a könyveket. Hát én nem olvastam, így nem is volt egyszerű ráhangolódnom, sőt... Igazából nem is sikerült. Vannak itt kérem mindenféle dolgok: varázslók, grisák, fegyverek, fiktív országok és népek, no és persze szörnyek meg egy mágikus zóna, ami egy árnyékfal, mely ketté választja az országot. Csak legyen hozzá háttér- információja az embernek, vagy türelme, mert ha nincs, könnyen úgy járhat, mint én... A végtelen mennyiségű információ, politikai erő és uralkodó, főhősök és negatív szereplők sokasága elbizonytalanított, és nem is kicsit. Sem a háttérrel nem voltam tisztában, sem türelmem nem volt a sorozathoz, mert hiába néz ki jól a széria, hiába nagy volumenű és látszik rajta a bele fektetett energia, nekem kicsit sok volt így elsőre, és nem is adtam neki sok esélyt. Talán később még visszatérek hozzá, mert valahogy mégiscsak mozgatja a fantáziámat.

 
belavagyok   2021. 10. 27.

2

A kosztümök gyönyörűek voltak, és izgalmas volt felfedezni egy-egy magyarországi helyszínt a filmben. A történet kicsit lassú.

 
TomÁcs   2021. 10. 16.

1

Látványban és történetben tetszett, a hibái ellenére is. Kellemesek a karaktere. Az elején nevekre figyelni kell, hogy ki kivel is van.

 
hp   2021. 06. 02.

1

Nem ez lesz az év sorozata, de azt meg kell neki adni, hogy nagyon jól építette fel egy piszkosul nagy világ alapjait, érdekes karakterekkel, remek látvánnyal és kellően izgalmas (néhol kissé kiszámítható) sztorival. A fantasy műfajban nem sok friss sorozatot látni a premierek között, úgyhogy egy esélyt bőven lehet neki adni.

 
kevelin   2022. 03. 26.

0

Nekem hihetetlenül tetszett. Nagyon várom már, hogy visszatérjen. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy kitalált világ ennyire magával ragadjon. A könyvet is elkezdtem olvasni, de valahogy az nem tudott lekötni. Külön tetszett, hogy felfedezhetőek volta... több»

 
klimon   2021. 04. 17.

1

A látvány tényleg pazar, és eddig a sztori is érdekesnek tűnik. Amit rögtön kiemelnék, az a casting, az első perctől elhiszem a szereplőknek a karaktereiket, így pedig nagyon hamar megteremtődik az atmoszféra. Egyelőre ezt mondanám a legnagyobb előny... több»

 

A sorozat második évada 2023 márciusában lesz elérhető a Netflix kínálatában.

(Gábor390920 )
 

Ben Barnes (General Kirigan) és Archie Renaux (Malyen Oretsev) korábban a Gold Digger című sorozatban is együtt játszott.

(hp)
 

A sorozat alapjául szolgáló könyvek két szereplője, Nikolai Lantsov és Wylan Van Eck biztosan nem tűnik fel az első évadban.

(hp)
 

A sorozat Leigh Bardugo művein alapszik.

(hp)
 
Az Árnyék és csont nem váltja meg tehát a világot, de saját keretein belül abszolút működőképes tud lenni, kisebb hibáit hamar feledteti. több»
 
Nehéz olyan fiatal főhősökről szóló történetet, azaz young adult fantasyt letenni az asztalra, amelyre minden korosztály jószívvel le tud ülni, mindenféle előítéletek nélkül. A zsáner iránti előítéletekre olyan filmfranchise-ok, mint a Twilight, a Divergent vagy Az útvesztő erősített rá, és hiába készültek remek ellenpéldák, még erős a megosztottság a műfaj iránt. Sorozat fronton a Netflix hol remekel a témában (Sabrina hátborzongató kalandjai), hol pedig megosztó szériát alkot (Locke and Key), vagy épphogy megugorja a középszert (Winx Saga). A Shadow and Bone szerencsére minden előzetes várakozásnak gond nélkül megfelelt, és saját kihívásait is jól teljesítette. több»
 
A Netflix legújabb sorozatában ismét egy fantáziavilág szippant be minket a saját törvényei szerint. A Shadow and Bone – Árnyék és csont epizódjai nemcsak az egyébként izgalmas történetet lendítik előre, de a felfedezés örömét is kínálják. több»