Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
84%

Shadow and Bone – Árnyék és csont (2021)

Shadow and Bone
Filmadatlap
 
41
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
5
Videók

Galéria (10)

Videók (5)

 
hp   2021. 06. 02.

legújabb vélemény

1

Nem ez lesz az év sorozata, de azt meg kell neki adni, hogy nagyon jól építette fel egy piszkosul nagy világ alapjait, érdekes karakterekkel, remek látvánnyal és kellően izgalmas (néhol kissé kiszámítható) sztorival. A fantasy műfajban nem sok friss sorozatot látni a premierek között, úgyhogy egy esélyt bőven lehet neki adni.

 
Robinson76   2021. 05. 13.

3
A nagy árnyékfal sötétjében

A regények alapján nem szokványos fantasyvilággal és nem könnyen befogadható tartalommal rendelkező szériáról van szó, hacsak nem olvastad előtte a könyveket. Hát én nem olvastam, így nem is volt egyszerű ráhangolódnom, sőt... Igazából nem is sikerült. Vannak itt kérem mindenféle dolgok: varázslók, grisák, fegyverek, fiktív országok és népek, no és persze szörnyek meg egy mágikus zóna, ami egy árnyékfal, mely ketté választja az országot. Csak legyen hozzá háttér- információja az embernek, vagy türelme, mert ha nincs, könnyen úgy járhat, mint én... A végtelen mennyiségű információ, politikai erő és uralkodó, főhősök és negatív szereplők sokasága elbizonytalanított, és nem is kicsit. Sem a háttérrel nem voltam tisztában, sem türelmem nem volt a sorozathoz, mert hiába néz ki jól a széria, hiába nagy volumenű és látszik rajta a bele fektetett energia, nekem kicsit sok volt így elsőre, és nem is adtam neki sok esélyt. Talán később még visszatérek hozzá, mert valahogy mégiscsak mozgatja a fantáziámat.

 
19kiko19   2021. 04. 23.

0

Nem a legjobb, de nem is rossz, valahogy nem tudtam szabadulni attól az érzéstől, hogy sietve rakták össze, és nincs nagyon átgondolva.

 
klimon   2021. 04. 17.

0

A látvány tényleg pazar, és eddig a sztori is érdekesnek tűnik. Amit rögtön kiemelnék, az a casting, az első perctől elhiszem a szereplőknek a karaktereiket, így pedig nagyon hamar megteremtődik az atmoszféra. Egyelőre ezt mondanám a legnagyobb előny... több»

 
HUNjanos   2021. 04. 12.

0

Két részen vagyok túl, de azt kell mondanom, hogy ez zseniális lett. Nagyon eltalált sorozat, remek látvánnyal és kimondottan ígéretes történettel. Este jöhet a folytatás! :)

 
huszdominik   2021. 04. 05.

0

Jó a tempója, és a nem lineáris történetmesélés elnyerte tetszésemet, szerintem egy decens fantasy sorozat, amikkel kapcsolatban eléggé óvatosak mostanság az emberek a Trónok harcát követően.

 

Ben Barnes (General Kirigan) és Archie Renaux (Malyen Oretsev) korábban a Gold Digger című sorozatban is együtt játszott.

(hp)
 

A sorozat alapjául szolgáló könyvek két szereplője, Nikolai Lantsov és Wylan Van Eck biztosan nem tűnik fel az első évadban.

(hp)
 

A sorozat Leigh Bardugo művein alapszik.

(hp)
 
Az Árnyék és csont nem váltja meg tehát a világot, de saját keretein belül abszolút működőképes tud lenni, kisebb hibáit hamar feledteti. több»
 
Nehéz olyan fiatal főhősökről szóló történetet, azaz young adult fantasyt letenni az asztalra, amelyre minden korosztály jószívvel le tud ülni, mindenféle előítéletek nélkül. A zsáner iránti előítéletekre olyan filmfranchise-ok, mint a Twilight, a Divergent vagy Az útvesztő erősített rá, és hiába készültek remek ellenpéldák, még erős a megosztottság a műfaj iránt. Sorozat fronton a Netflix hol remekel a témában (Sabrina hátborzongató kalandjai), hol pedig megosztó szériát alkot (Locke and Key), vagy épphogy megugorja a középszert (Winx Saga). A Shadow and Bone szerencsére minden előzetes várakozásnak gond nélkül megfelelt, és saját kihívásait is jól teljesítette. több»