Közel 22 éve annak, hogy a mozikba került a kilencvenes évek egyik legnagyobb filmes dobása, a Space Jam - Zűr az űrben. Bár a folytatásra egyelőre várni kell, annyi bizonyos, hogy Tapsi Hapsit és barátait láthatjuk még kosármezben a jövőben.

A film története szerint egy távoli bolygón Swackhammer eszelős ötletet agyal ki arra, hogyan csábítsa vissza a látogatókat a vidámparkjába. Úgy dönt, elrabolja Tapsi Hapsit és barátait, akik úgy próbálnak meg szabadulni a fogságukból, hogy kihívja elrablóit egy kosárlabdameccsre. Az apró szörnyecskéknek azonban esélyük sincs győzni, ezért ellopják a Föld legnagyobb kosarasainak tehetségét. Hapsiéknak így nem kis segítségre lesz szükségük, ha ki akarnak keveredni a bajból.

Joe Pytka filmjének főszerepére minden idők egyik legnagyobb kosárlabdasztárját, Michael Jordant szerződtették annak idején, aki lássuk be amennyire jó kosaras, annál kevésbé tehetséges színész. Persze mindettől függetlenül a Space Jam a mai napig egy szerethető élőszereplős animációs film.

A produkció alapötletét a készítők valójában egy Nike reklámból merítették, amelyben Tapsi Hapsinak meggyűlik a gondja néhány kosaras nehézfiúval. A segítségére pedig nem más, mint Michael Jordan érkezik. A bejátszás hatalmas sikernek örvendett, David Falk sportügynök pedig azonnal lecsapott az ötletre, hogy egy egészestés filmet készítsenek belőle.

Az időzítés pedig nem is lehetett volna jobb, hiszen a Warner Brosnál már egy ideje azon törték a fejüket, miként is vihetnének újra életet a régi Bolondos dallamok karaktereibe.