Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

legújabb vélemény

Nézhető,bár kissé egyszerű,és bugyuta a története.Nem vagyok odáig érte,és annyira nem is javaslom megnézésre,bár a gyerekek inkább élvezik.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 08. 13.

„Feloszlott a Dream Team, de van helyette Rém Team.”

Ha összemixeljük a sportfilmek dramaturgiáját a Looney Tunes rajzfilmekre jellemző humorral, akkor megkapjuk a Space Jamet, avagy magyar keresztségben a Zűr az űrbent (gyorsan hozzáteszem: ez a magyar alcím NEM rossz! Tényleg!) Mielőtt azonban bármi érdemlegest is írnék a filmmel kapcsolatban, muszáj néhány személyes gondolatot (is) megosztanom: úgy vélem, mindenki tud legalább egy (vagy akár több) olyan filmet említeni az életéből, amelyekért gyerekként rajongott, meghatározóvá vált a számára, s ahogy telt az idő, a szóban forgó alkotás iránti rajongása mit sem változott. Számomra a Space Jam – Zűr az űrben egyike volt ezeknek a daraboknak. Hiába telt el a bemutatója óta több mint két évtized, s persze közel sem tökéletes alkotásról van szó (akkoriban sem volt az), én minden egyes hibáját meg tudom bocsátani, és csak hagyom, hogy visszarepítsen abba az időbe, amikor kissrácként rongyosra koptattam a VHS-t, hogy átélhessem azt a bizonyos kosármeccset. Nem mellesleg a szocializációmra is hatást gyakorolt: ez a film, valamint a ’90-es évek második felének NBA mérkőzései voltak azok, amelyek anno a kosárlabdázás felé tereltek, amelyet versenyszerűen űztem még gimnazista koromban. Bár már nem veszek részt játékosként kosárlabda mérkőzéseken, de hobbi szinten megmaradt a játék iránti szenvedély. Na, ennyit a személyes jellegről, jöjjön a filmről is valami érdemleges! Tulajdonképpen ... több»


 
indingo   2017. 11. 20.

Van benne mese, fantasy, meg egy kis sport. A története eléggé abszurd, csak gyerekeknek ajánlott. Elvileg készül a második rész, kíváncsi leszek rá.

 
GedyPapa   2017. 03. 21.

Én ezt a filmet annyira szerettem. Többek között pont Michael Jordan miatt, aki fiatalkorom egyik legnagyobb példaképe volt. Szerintem egy nagyon szerethető, megmosolyogtató film, amit érdemes megnézni!

 
Thibo84   2019. 03. 29.

Részemről egy nagyon szórakoztató családi filmnek tartom. Jó a grafikája, a története és telepakolták humorral. Ami, tegyük hozzá, egy Tapsi Hapsi és barátai filmtől el is várható.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 19.

Imádom ha a stílusokat keverik a filmben és itt is tökéletesen működik és rendkívül szórakoztató. Már gyerekkoromtól fogva sok Looney Toons karaktert, köztük Tapsi Hapsit is nagyon szeretem, így nagyon jó szórakozás volt számomra, hogy egy egész estés filmbe is elbohóckodhattak a kedvenc karaktereim. Nagyon jó és érdekes az alaptörténet. Az űrlények is nagyon tetszettek. Gyönyörű a rajzolása a karaktereknek is.

 
Bazzzsi   2017. 10. 21.

Megvan VHS-es! :) Nem mai film az biztos. GYerekként ezerszer láttam, holott a története elég érdekes. Eleve gyerekeknek szánták a mesefigurákkal és a híres kosárlabdázó Air Jordannel.

A film összbevétele 250 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Teljes egészében az USA-ban vették fela filmet, összesen 17 helyszínen.

(Bogi87)
 

1995. augusztus 1 - október 20. között zajlott le a forgatás.

(Bogi87)
 

Az USA-ban, Kalifornia-ban volt a világpremierje 1996. november 10-én.

(Bogi87)
 

A film ugyan megosztotta a kritikusokat, ám a betétdalai óriási sikereket értek el.

(Bogi87)
 

A film világszerte 230 millió dollárnál több bevételt termelt, 80 millió dollárból készült el.

(Bogi87)
 

Tapsiék tornaterme a nevét Leon Schlesinger-ről kapta, aki az első Bolondos dallamok producere volt.

(Bogi87)
 

A lelátó közönsége úgy született meg, hogy egy szektort feltöltöttek szereplőkkel, majd újra és újra másolták.

(Bogi87)
 

A kosárlabda a filmen csak akkor volt valódi, amikor Jordan fogta, a figurák kezében azonban rajzolt labda volt, ennek ellenére mindig valóságosnak tűnik.

(Bogi87)
 

Jordan kutyájának hangját Frank Welker kölcsönözte.

(Bogi87)
 

A filmben a kis űrlényeket nők szólaltatták meg, egyikük Catherine Reitman, a producer Ivan Reitman lánya.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.