Derült égből fasírt (2009)

Cloudy with a Chance of Meatballs

Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 04.

Egyből éhes leszel!

Először kicsit szkeptikus voltam ezzel az animációval kapcsolatban. Nem tudtam eldönteni, mégis mire számítsak, látván az előzetesét és a címét. De örülök, hogy megnéztem, és egy kellemeset csalódtam. Jó kis alapötlet volt egy kis sziget lakosságát bemutatván, és azoknak a mindennapjait. Szeretem az efajta stílusú meséket is, amely inkább az állandó pörgésre fekszik rá, és nem az úgynevezett nyugis, lassú animációra. Nagyon egyedi és szórakoztató karaktereket sikerült alkotniuk a készítőknek, igazán sokszínűek és viccesek. Érdekes cselekményt sikerült kitalálni, de szerintem egészen frappáns, miszerint az égből leeső étel lesz a főszerepben. Kicsit bugyutának is tűnik első hallásra, de mégis csak egy animációs filmről van szó, gyerekeknek elsősorban. Érdekes elgondolás, remek alapötlet és végig jópofa jelenetekkel tarkítva, nekem tetszett.

mamiéstöti2   2018. 01. 20.

A bemutatója alapján nemsok jóra számítottam, de igen kellemes csalódás volt. Gondosan kidolgozott karakterek színesítik.

Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

Szuper kis animáció,tele bolondos képsorokkal.Aranyosak a szereplők,és valahogy olyan mindíg nézhetős!Nem okoz fejtörést,nem gondolkozós,csak nézni kell,és annyi.

dailyfilmsan   2018. 11. 25.

Kicsit bugyuta és álmodozó de nekem bejön. Az ötlet egyedi és pont ez a különleges benne. A sok színkavalkád nagyon leköti az ember figyelmét. Nézhetősége már más kérdés, mivel már említettem hogy nem teljesen komoly témákkal foglalkozik, csak szóra... több»

Ms. Akárki   2019. 07. 21.

Egyik kedvenc mesém. Olyan jókat lehet rá nasizni:D Érdekes és akciódús cselekményű érzelmes film a kis Flint-ről ki anya nélkül nőtt fel és csak a feltalálás élteti, de senki nem hitt benne, míg fel nem találta a "kajagépét"... Izgalmas volt nagyon.

felicity   2017. 08. 07.

Már régen láttam de nagyon tetszett. Jó kis film. Jó az animáció, jók a karakterek és nagyon jó történet. Vicces, látványos és egy picit még izgalmas is. :)

hackerjulcsi   2018. 03. 19.

Jó az alapötlet, de maga a kivitelezés, a karakterek megjelenítése, maga a világ megjelenítése nem igazán tetszik. Mindenesetre szerintem klassz mesefilm gyerekeknek, mert elég elvont, fantáziadús és szellemes. :)

A Sony Pictures Animation stúdió 3. kiadott filmje.

(mamiéstöti2)

Steve egy selyemmajom.

(ps)

Earl Devereaux és angol szinkronhangja, Mr. T éppen ellentétes frizurát hordanak. Ahol Mr. T.-nek van haja, ott Earl Devereaux-nek nincs.

(ps)

Amikor Earl Devereaux beleugrik a tortillába, egy T betű rajzolódik ki utána. Ez egy utalás Mr. T-re, a hangját kölcsönző színészre.

(ps)

Bill Hader és Bruce Campbell a premieren találkoztak először személyesen.