Stallone 47 év után most elárulta, miért hívják Rocky Balboát Rocky Balboának

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, 47 évvel ezelőtt mutatták be a Rockyt, a film címszerepét alakító  Sylvester Stallone azonban csak most árulta el, miért is kapta ezt a nevet a főhős.

Rocky Balboa nyolc egész estés produkcióban volt látható, így könnyen hihetnénk azt, hogy a karaktert övező minden rejtély mára már tisztázódott. Sylvester Stallone, aki nem mellékesen a Rocky forgatókönyvét is írta, most azt is elárulta, mit is takar pontosan a név.

Mielőtt sztárrá vált volna Hollywoodban, Stallone köztudottan nehéz sorsú fiatalnak számított, így a történet megírása során több valós elemet is beépített a forgatókönyvébe, és ez a Balboa vezetéknév megalkotásánál is így történt. Akkoriban a Sunset Boulevard közepén Sly autója lerobbant, és az egyetlen embert hívta fel, akit akkoriban ismert a városban: Henry Winkler színészt. Tőle kért segítséget, hogy pár napra meghúzhassa magát.

Winkler bármennyire is szeretett volna, nem tudott segíteni, így Sly néhány napig egy motelben lakott, mire sikerült találnia egy lakást a külvárosban, amely csak egy utcányira volt a Balboa Boulevardtól.

Rocky Balboa neve tehát Rocky Marciano boxbajnok és egy utca nevéből állt össze, és erről többet is megtudhattok majd november harmadikán a Netflixen debütáló Sly életrajzi dokumentumfilmből.

75 Sly  (2023)

dokumentum | életrajzi

A Netflix dokumentumfilmje intim betekintést myújt Stallone életébe és több évtizedes hollywoodi karrierjébe. több»