Ha mindig is kíváncsi voltál, hogy Sylvester Stallone mit csinált a Rocky előtt, akkor mindenképp érdemes csekkolni egyik első filmjét, A lázadót.

Sly karrierjében kétségtelenül a Rocky hozta meg az áttörést, amelynek ő maga írta a forgatókönyvét is, ám jóval kevesebben ismerik a színész korábbi szerepeit. A film története szerint az 1960-as évek végén egy New York-i diákcsoport azt tervezi, hogy felrobbantja a közép-amerikai országok diktátoraihoz üzleti kapcsolatban álló vállalatok irodáit. Amikor azonban egy robbantási szakértő segítségét kérték, az FBI követni kezdte tevékenységüket.

Érdekesség, hogy a filmben látható Stallone első főszerepét, az viszont már kevésbé felemelő, hogy A lázadó még a legelszántabb Stallone rajongók körében is kevésbé ismert, így a különböző portálokon is kevés értékelés található a produkcióról. Jó hír viszont, hogy a film már elérhető digitális hordozókon is.

Stallone egyébként nemrégiben vállalta el első sorozatszerepét a Tulsa Kingben, a jövőben pedig A galaxis őrzői 3-ban és A feláldozhatók 4-ben lesz látható.

46 A lázadó  (1973)

dráma | thriller

A hatvanas években New Yorkban politikailag elkötelezett terroristák sorozatos robbantásokat hajtanak végre olyan cégek irodáiban, akik közép-amerikai diktátorokkal kötnek... több»