Ma már nehéz lenne elképzelni az első Ragadozó mozit Arnold Schwarzenegger nélkül, de ugyanez igaz a második részre is. Az idén már harminc éves filmben Danny Glover szállt szembe a földönkívüli vadásszal, ami a maga módján szintén klasszikussá vált. Pedig volt egy pont, ahol még nem Danny Gloverben gondolkoztak a film készítői, hanem egy teljesen más színészben.

Erről a Ragadozó 2 (Ragadozó Los Angelesben) rendezője, Stephen Hopkins mesélt egy interjúban, amely épp a film jubileuma kapcsán készült. Ebben Stephen Hopkins elárulta, hogy még jóval azelőtt, hogy Danny Gloverrel megállapodtak volna, felkeresett egy másik színészt, aki szintén nagyon szerette volna megkapni a szerepet.

Ez a színész nem más volt, mint Steven Seagal. A rendező elmesélte, hogy a színész meghívta az otthonába, hogy beszéljék meg a részleteket. Ez volt élete egyik legfurcsább délutánja. Steven Seagalról köztudott, hogy imádja a fegyvereket, és ez akkor is bebizonyosodott. Egy olyan szobába ültek be beszélgetni, ahol minden falat fegyverek borítottak. Ez már önmagában is eléggé elbizonytalanítottal a színésszel kapcsolatban.

Aztán Steven Seagal felvázolta, hogy ő milyen karaktert képzel el a filmben. Szeretett volna eljátszani egy CIA-pszichológust, aki természetesen mestere a harcművészeteknek. És még fegyvere is van. Ez azonban nagyon nem passzolt a rendező elképzeléseibe, ezért végül nem állapodtak meg. A beszélgetés végén Steven Seagal még egy tanúságát tette a furcsa dolgainak. Meghívta Stephen Hopkinst egy vidéki házába, ahol elmondása szerint van egy aknavetős lőtér is, ahol kedvükre durrogtathatnának egy jót. A rendező köszönte szépen, de kihagyta a lehetőséget.

Mi pedig örülhetünk neki, hogy a Ragadozó 2 (Ragadozó Los Angelesben) végül Danny Gloverrel készült el. Az általa játszott karakter szöges ellentéte volt az első film főhősének, az Arnold Schwarzenegger által alakított izomkolosszus kommandósnak. Ő csak egy teljesen hétköznapi zsaru volt, akinek még annál is hétköznapibb eszközökkel kellett felvennie a harcot a körzetében felbukkanó idegen lénnyel. Mindez Steven Seagal akcióbugyi stílusában valószínűleg a ZS-kategóriába csusszant volna át…