Lemondták Mel Gibson (galériánkban) szerepeltetését a Co-Grand Marshal of the 2023 New Orleans Parade szervezői biztonsági okokra hivatkozva.

Mel Gibson február tizennyolcadikán szerepelt volna a Krewe of Endymion nevű felvonuláson, a színész jelenlétét viszont több zsidó szervezet is kifogásolta a rendezvényen, többek között a The Anti-Defamation League (ADL), a Jewish Federation of Greater New Orleans és a Greater New Orleans Rabbinic Council is.

Mindemellett a több fenyegetés is érkezett Gibson személyét érintően, amelyek a rendezvény szervezői szerint aggodalomra adott okot. “Bár bejelentették, hogy Mel Gibson a bejelentett fenyegetések miatt nem fog részt venni az eseményen, számunkra megdöbbentő, hogy az Endymion egyáltalán Mel Gibsont választotta a 2023-as felvonulás nagymarsalljának” - olvasható a fentebb említett tiltakozó szervezetek közös közleményében.

“Mel Gibsonnak hosszú listája van antiszemita, rasszista és nőgyűlölő szidalmakkal. Bár a színész az évek során félszívvel próbált bocsánatot kérni megjegyzéseiért, még mindig sok fájdalom fűződik a nevéhez, és a zsidó közösségben mély sebek keletkeztek ezekből az ellentmondásokból, amelyek talán soha nem gyógyulnak be. Tekintettel arra, hogy a múltjában az antiszemitizmust és a gyűlölet más formáit szította, úgy véljük, hogy az Endymion nagymarsalljának választása teljesen sértő és rövidlátó volt.Az, hogy az Endymion egy olyan főmarsallt választott, akinek erős gyűlöletkeltő múltja van, rossz üzenetet küldött az eseményről.” - írják a továbbiakban.

A Daily Mail egyébként megkereste Mel Gibson képviselőit a döntéssel kapcsolatban, akik egyelőre nem reagáltak minderre.