Súlyos vádakkal letartóztatták az Ütközések Oscar-díjas rendezőjét Olaszországban

Kirobbanóban Hollywood – illetve ezúttal egy picit Olaszország – újabb botránya. Paul Haggis író-rendezőt ugyanis az olasz rendőrség letartóztatta és igen súlyos vádakkal illették. A rendező egy filmes eseményre volt hivatalos, ahol előadást tartott volna, ám a vádak szerint két napon keresztül szexuálisan bántalmazott egy helyi nőt.

Paul Haggis a vád szerint két napon keresztül bántalmazta áldozatát, akit megerőszakolt, majd egy helyi reptérre fuvarozott. Ott vasárnap reggel magára hagyta. A nő fizikailag és pszichésen is labilissá vált, ezért a reptér személyzete ellátta, majd értesítették a rendőrséget.

A rendező a Silvia Bizio és Sol Costales Doulton által szervezett Allora Festen tartott volna előadást. Miután a letartóztatásra fény derült, az esemény szervezői hivatalos közleményben határolódtak el Paul Haggistól. Akinek már egyébként is folyamatban van egy hasonlóan súlyos bírósági ügye.

Még 2018-ban vádolták meg Paul Haggist szexuális zaklatással. Akkor Haleigh Breest publicista állította azt, hogy még 2013-ban találkozott a rendezővel egy filmpremieren, ahol felajánlotta neki, hogy hava viszi. Ám ehelyett a férfi a saját lakására vitte. Breest azt állítja, hogy csak azért egyezett bele, hogy felmegy a férfi lakására egy pohár borra, mert nem akarta megsérteni. Ám ott a rendező hamar erőszakossá vált. A hálószobába vitte, ahol letépte a ruháját és orális szexre kényszerítette, majd megerőszakolta. A bírósági tárgyalást a koronavírus-járvány miatt halasztották el.