2019.11.16   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Már a mozikban Nagy Zoltán filmje, melynek premierje kapcsán 5 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

A film rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nagy Enyhén sós című diplomafilmjét a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. A Szép csendben (munkacímén: Impromptu) a rendező első nagyjátékfilmje. A forgatókönyv a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop fődíját. A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója,  Major Erik alakítja, a 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu , Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin  és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák.

A fiatalok mellett olyan kiváló színészek szerepelnek a filmben, mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója; Schell Judit, Jászai Mari-díjas színész, a Thália Színház művészeti vezetője; és a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia, aki szerepelt az Egy nap, a Mindenki és A martfűi rém című filmekben is. A Szép csendben a Filmalap támogatásával, a Filmalap Inkubátor programjában, a Filmfabriq gyártásában, a KMH Film és a Vertigo Média együttműködésével készült.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Szép csendben a Filmalap támogatásával készült.
  • A film két színésze, Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya a Szép csendben forgatásakor a Színház- és Filmművészeti Egyetemen folytatta a tanulmányait.
  • A mindössze 13 éves Bognár Lulu első filmszerepre.
  • A Szép csendben szkriptjét a „MyFirst Script” díjával tüntették ki Zágrábban.
  • A Szép csendben Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje.

Hazai premierdátum: 2019.11.14.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: