92 Mátrix  (1999)

Nemrégiben újraindult a Mátrix 4 forgatása, és bár a film részleteiről továbbra is keveset lehet tudni, maga a Keanu Reeves egy friss interjúban beszélt arról, megközelítőleg milyen irányba is halad a folytatás története.

“Van egy csodálatos Lana Wachowskink, aki egy gyönyörű forgatókönyvet írt, ami lényegében nem más, mint egy szerelmi történet. Ez egy másfajta történet a felébredésről. Mindenre fény fog derülni” - jegyezte meg Keanu.

A Mátrix filmektől valójában nem áll annyira távol a szerelem tematizálása, hiszen a klasszikus trilógia cselekményét is átszőtte Neo és Trinity románca, ehhez kapcsolódóan pedig hősünk képességeinek felfedezésében is jelentős szerepet játszottak gyengéd érzéseinek felfedezése.

A stáb jelenleg Berlinben forgat, amelyhez fűződően maga Keanu is csupán annyit mondott, hogy épp valami nagyon varázslatos dolog van készülőben. A premierrel kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek bíztató híreink, hiszen a Mátrix a tervek szerint 2022 tavaszán kerül majd a mozikba.