Shania Twain részletesen beszámol a mostohaapjával kapcsolatos élményeiről, aki szexuálisan és fizikailag is bántalmazta őt.

Az 57 éves countryénekesnőt édesanyja, Sharon és mostohaapja, Jerry Twain nevelte fel, aki törvényesen örökbe fogadta őt és négy testvérét.

"Elbújtam, és lelapítottam a melleimet" - mondta Shania - "Mert, te jó ég, ez szörnyű volt - nem akartál lány lenni abban a házban. Olyan melltartókat hordtam, amelyek túl kicsik voltak nekem, és kettőt viseltem, és addig szorítottam le a melleimet, amíg semmi lányos nem maradt rajtam. Hogy könnyebb legyen észrevétlen maradni" - mondta Shania a The Sunday Timesnak.

"De aztán belépsz a társadalomba, lány vagy, és megkapod a szokásos egyéb kellemetlen dolgokat is, és ez megerősít" - mondta Shania arról, hogyan dolgozta fel az érzéseit - "Így aztán azt gondolod: 'Ó, azt hiszem, egyszerűen sz*r lánynak lenni. Ó, olyan sz--sz--sz*r, hogy melleid vannak.' Szégyelltem, hogy lány vagyok."

Amikor Shania 22 éves volt, a szülei meghaltak egy autóbalesetben, ami lehetővé tette számára, hogy elfogadja nőiességét.

"Hirtelen úgy éreztem: 'Hát, mi a bajod? Tudod, nő vagy, és gyönyörű tested van.' Ami másoknak annyira természetes volt, az nekem annyira ijesztő volt. Kihasználtnak éreztem magam, de most már nem volt választásom" - mondta Shania a növekvő hírnevéről.

"El kellett játszanom a bűbájos énekesnőt, nyíltabban vagy szabadabban kellett viselnem a nőiességemet. És kidolgozni, hogyan ne tapogassanak meg, vagy ne erőszakoljanak meg valakinek a szemei, tudod, és ne érezzem magam annyira lealacsonyítva" - osztotta meg.

A 2022-es Coachella zenei fesztiválon Harry Styles meghívta Shania Twain-t, és a páros előadta az énekesnő 1997-es "Man! I Feel Like a Woman!" című slágerét, mielőtt belekezdtek volna a "You're Still the One" című balladájának előadásába.