Szívrohamban meghalt egy néző az Avatar 2 vetítésén

Egy Avatar: A víz útja rajongó meghalt, miután a gyanú szerint "izgalom okozta szívrohamot" kapott a film nézése közben. 

James Cameron kasszasiker-eposzának folytatása pénteken került a mozikba világszerte. A 2009-ben bemutatott első rész rajongói már régóta várták ezt a premiert, és a film olyan sztárokkal büszkélkedhet, mint az újonnan a franchiseba érkezett Kate Winslet, vagy a visszatérő főhősök: Zoe Saldana, Sam Worthington és Sigourney Weaver

A Lakshmireddy Srinu néven azonosított férfi a filmet a Dél-Ándhra Pradesh állam Kakinada körzetében lévő moziban ment megnézni a fiatalabbik testvérével. Helyi jelentések szerint Srinunál orvosi vészhelyzet állt elő, és a háromórás film közepén összeesett. A jelentések szerint a Peddapuram kormányzati kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították. 

Dr. Sanjeev Gera, a noidai Fortis kórház igazgatója a The Hindustan Timesnak elmondta, hogy különösen a Covid után "folyamatos gyulladás van az ereinkben". Elmagyarázva, hogy mi okozhatta Srinu szívrohamát, hozzátette: "A stressz, a vérnyomás emelkedése miatt, mint ami ebben az esetben történt, okozhatta, hogy a szív artériái megrepedhettek, és ez hirtelen szívmegállást eredményezhetett." 

Dr. Pradeep Kumar D, az Aster CMI Kórház munkatársa, Dr. Pradeep Kumar D, hozzátette a kiadványnak: "Ennek oka lehet a koszorúerekben lévő plakk megrepedése vagy az izgalom miatt fellépő ritmuszavar kiváltása. Ilyen halálesetek előfordulnak izgalmas mérkőzések/érzelmi helyzetek során. Önmagában a film nem tehető felelőssé, mint a haláleset oka."

Egy 42 éves tajvani férfi szintén szívrohamban halt meg, miközben 2010-ben az első Avatar-filmet nézte. Akkor arról számoltak be, hogy a mozilátogatónak korábban magas volt a vérnyomása, és hogy az orvosi vészhelyzetet valószínűleg a "filmnézés miatti túlzott izgalom" okozta. 

Az Avatar 2. a nyitóhétvégén minden bizonnyal nagyot szólt, 135 millió dollárt (111 millió fontot) hozott az amerikai jegypénztáraknál. Mindez azután történt, hogy a rendező elismerte, hogy a különleges effektekkel teli folytatás elkészítése "k*rva drága" volt, és a jelentések szerint 2 milliárd dollárt (1,6 milliárd fontot) kellene behoznia a filmnek, hogy nullszaldós legyen, ami az első Avatarral együtt eddig csak öt filmnek sikerült.