60 Bloodshot  (2020)

Vin Diesel neve örökre összeforrt Dom Torettóéval, amin az sem fog változtatni, hogy elvileg az idén mozikba kerülő Halálos iramban 10 lesz a magából kifordult, őrült autós franchise nagy fináléja. A színész néhány éve már belekóstolt a szuperhősködésbe és ízlett neki (a nézőknek kevésbé). Így nem kizárt, hogy végleg szupererőre cseréli a kormánykereket.

A Bloodshot finoman szólva sem volt egy sikermozi, de ez nem jelenti azt, hogy ne készülhetne hozzá folytatás. Olyannyira nem, hogy már a bemutatása előtt is eleve egy egész franchise-ban, vagy mai trendnek megfelelően moziverzumban gondolkoztak a készítők. Ehhez érdemes tudni, hogy a Bloodshot valójában a Marvelhez és DC-hez hasonló Valiant képregény-univerzum egy darabkája.

A dolog érdekessége, hogy 2019 környékén mind a Sony, mind a rivális Paramount tervezte a saját Valiant-moziverzumát. Éppen ezért a Bloodshot bemuatása után elég bizonytalanná vált a jövő. Most viszont a legújabb hírek már arról szólnak, hogy az egész Valiant-buli a Paramounthoz kerülhet.

A stúdió egy Harbinger című mozin dolgozik, amely egy csapata szuperképességekkel rendelkező tiniről szól, akik fellázadnak az őket kihasználni szándékozó megavállalat ellen. A csapat élén egy Faith nevű lány áll, akit legegyszerűbb Superman női megfelelőjeként leírni. Azzal a csavarral, hogy nem testesíti meg az általában elterjedt szuperhősi testképet.

Hogy jön a képben Vin Diesel? Úgy, hogy jelen állás szerint mégis van esély egy Bloodshot 2 elkészítésére is. Sőt, a hosszabb távú tervek között a Bloodshot és a Harbinger mozik crossovere is szerepel. Így nem kizárt, hogy a következő évtizedben már nem Dom Torettóként fogjuk rendszeresen a mozikban látni a színészt, hanem Bloodshotként.