Jelenleg mindenki a Jeffrey Dahmerről szóló új Netflix-sorozatról beszél. A kegyetlen sorozatgyilkos 1978 és 1991 között szedte áldozatait, végül összesen tizenhét férfit gyilkolt meg. Hogy végül lebukott és elkapták, az egy bizonyos Tracy Edwardsnak volt köszönhető. De ki ő?

A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori első epizódja mindjárt azzal indítja el a sorozatot, hogy a rendőrség letartóztatja Jeffrey Dahmert. Mindezt Tracy Edwards szemszögéből mutatják be. Ő az a férfi, akit a gyilkos az otthonába csábított, de mikor ott furcsán kezdett viselkedni, Edwards elmenekült és rendőrökkel tért vissza. A rendőrség a házkutatás során megcsonkított holttestek fényképeit találta, majd nem sokkal később már testrészeket és teljes csontvázakat is. Jeffrey Dahmert letartóztatták, ő pedig később tizenhat gyilkosságot vallott be.

Tracy Edwardsot, aki 1991-ben 32 éves volt, valóságos hősként ünnepelték azon a környéken, ahol Dahmer lakott. A szomszédság ugyanis éveken át többször is bejelentette, hogy a férfi lakásából orrfacsaró bűz árad és időnként nagyon furcsa hangokat lehet hallani. A rendőrség viszont sosem csinált semmit, mindig elhitték Dahmer gyakran igen átlátszó hazugságait.

Tracy Edwards később tanúskodott is a bírósági tárgyaláson Dahmer ellen. De mi történt vele később? Nos, nem sok jó. Miután a Dahmer-ügy lecsengett, hamarosan Edwards is többször bűnügyekbe keveredett. Egy ízben emberöléssel gyanúsították meg, máskor pedig bevallott egy kisebb bűncselekményben való bűnrészességet. Ezért másfél évet ült börtönben.

Egyes beszámolók szerint Edwards a letartóztatása idején hajléktalan volt, aki hosszú éveken keresztül ingázott különféle menhelyek között. Emeltek vádat ellene lopás, kábítószer birtoklása, vagyon elleni károkozás és gyermektartási díj meg nem fizetése miatt is.

Tracy Edwards mostanra teljesen eltűnt, nem lehet tudni, hogy hol van és mit csinál.