100% 78 szavazat
A kalifátus

A kalifátus

Kalifat
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
27
Szereplők (27)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Az Iszlám Állam terrortámadásra készül Svédország ellen. Az ügybe egy elhivatott nyomozó, egy félelmet nem ismerő diáklány és egy nehéz helyzetben lévő édesanya is belebonyolódik.

(hp)

Forgatókönyvíró: Wilhelm Behrman, Niklas Rockström
Ország: Svédország
Premier: 2020.01.12. | Netflix (2020.03.19.)

Sorozat áttekintés

1. évad (2020) - 8 epizód

Hol nézheted

 
2024.05.02 lizso

legújabb vélemény

Látni kell

Ritkán írok véleményt filmről, illetve sorozatról, de most meg kellett tennem. Ennek a sorozatnak neki sem akartam állni. Egyszerűen sosem vonzott ez a téma, de folyton feldobálta a Netflix. Megnéztem az előzetest, és hát az sem ragadott meg. Aztán egyszer csak elolvastam az értékeléseket, láttam a magas pontszámokat, és szerencsére nekiláttam. A sorozat pörgős, mozgalmas, érdekes és egyben lebilincselő. Óriási pozitív csalódás!

0
 
2020.12.23 Robinson76

Az ISIS és ami mögötte van

A szériát felvezető beharangozót kellően érdekesnek találtam, épp ezért adtam neki egy esélyt, és nem hogy nem bántam meg, hanem egyenesen szerettem. A széria több szálon mutatja be az ISIS aprólékosan kidolgozott stratégiáját a fiatalok beszervezésére, elég precízen beazonosítja az ISIS-toborzótisztek célpontjait: a bevándorló hátterű tizenéveseket, akiknek nehézséget okoz beilleszkedni a nyugati vagy éppen észak-európai társadalmakban szocializálódott kortársaikhoz. A kirekesztettség nagyszerű táptalaja a radikalizmusnak, az ISIS pedig nem véletlenül befolyásolható tiniket igyekezett tömegesen beszervezni. A másik szál egy már beszervezett és menekülni próbáló nőről és családjáról szól, aki nem véletlenül ábrándult ki a szunnita dzsihádista terrorszervezetből... A széria betekintést enged ezeknek a nőknek a társadalmi hátterébe, miközben a svéd rendőrségnek egy tervezett terrortámadást is meg kellene akadályoznia. A sorozat rendkívül izgalmas, érdekfeszítő és nagyon realisztikus, és a vége igencsak megindító... Bátran tudom ajánlani mindenkinek.

2
Totál szívás
2008
Hol nézheted: Netflix
Kemény motorosok
2008
Hol nézheted: Disney+
A vérvonal árnyai
2015
Hol nézheted: Netflix
Bosszú
2011
Hol nézheted: Disney+
Tudhattad volna
2020
Hol nézheted: Max,TV
A tizenkettő
2019
Hol nézheted: Netflix
Testőr
2018
Hol nézheted: Netflix
Tabu
2017
Utolsó befutók
2022
Hol nézheted: Apple TV+
Bűnös vágy
2020
Hol nézheted: Netflix
Aranyélet
2015
Hol nézheted: Max