Tarantino rajtakapta az őt kirabló betörőket

Quentin Tarantino nem az az ijedős fickó, akit olyan nehéz lenne zavarba hozni. Így történhetett, hogy a jelenleg kilencedik filmjén dolgozó, és amúgy elég elfoglalt rendező múlt vasárnap este sikeresen elkergetett otthonról két betörőt, akiknek még így is sikerült megfújnia a rendező pár ékszerét.

Tarantino még a kilencvenes években szerzett magának nagyobb hírnevet olyan filmekkel, mint a Kutyaszorítóban, a Tiszta románc vagy a Ponyvaregény - vagyis mindig is vonzódott a bűnhöz, a bűnözéshez és az ezeket mozgató motivációk témájához – és ez a mostani eset jól példázza, hogy attól sem riad meg, amikor a törvény áthágása a szeme előtt történik.

A Los Angelesi rendőrség megerősítette, hogy a rendező lefülelte a betörőket, ahogy azt is, hogy azoknak még így sikerült eltulajdonítaniuk néhány ékszert. Ezeknek értékéről nincsenek további nyilvános információk, ahogy arról sem, hogy a rendező felesége, Daniela Pick otthon tartózkodott-e. Arról viszont igen, hogy a rendező házának biztonsági rendszere rögzítette a rablást, így a rendőrök most azon dolgoznak, hogy azonosítsák a felvételeken szereplő betörőket, és visszaszolgáltassák az ékszereket jogos tulajdonosuknak.

Tarantino jeleneg kilencedik nagyjátékfilmje, a Volt egyszer egy Hollywood utómunkálataival foglalatoskodik, amely – ha hinni lehet a rendező visszavonulásáról szóló terveinek – akkor az utolsó előtti filmje, amit ő rendez.

A történet 1969-ben játszódik Hollywoodban, a hírhedt Sharon Tate-gyilkosság idején, és egy kiöregedő, az változó filmiparban a helyét nem találó színészről szól, aki dublőrével együtt próbál meg valahogy talpon maradni a filmipar ingoványos talaján. A film a rendezőtől megszokott, igazi sztárparádéval készül, a szereplői többek között Leonardo DiCaprioBrad PittAl PacinoMargot RobbieKurt RussellTim RothMichael Madsen Dakota Fanning – és ez még nem a teljes stáblista.

A rendező tervei szerint a film jövő nyár végén kerül majd a mozikba – addig, reméljük, nem kell még több időt és energiát töltenie azzal, hogy betörőket kerget el az otthonából.

Nem ő az egyetlen, aki betörésnek esett áldozatául az elmúlt hónapokban – a rendőrség pedig felhívást küldött ki a környéken élő hírességeknek, hogy fokozottan ügyeljenek otthonaik biztonságára, ugyanis elképzelhető, hogy egy szervezett banda garázdálkodik arrafelé, akik kifejezetten híres és gazdag emberek házait szemelték ki célpontnak.