Tévésorozat készül Nelson Mandeláról a netflixes A korona mintájára

Nelson Mandela, az ikonikus apartheid-ellenes vezető élete, aki 27 év politikai fogságból végül a szabad Dél-Afrika első elnökévé vált, lesz a  legújabb "Mandela" című 30 órásra tervezett tévésorozat témája.

A projekt jelenleg Josh Wakely író/producer Grace: A Storytelling Company nevű cégnél készül. Wakely a House of Mandela Entertainmenten, a Mandela-hagyaték médiaszervezetén keresztül szerezte meg a tévésorozat jogait és ő lesz a "Mandela" executive producere és írója, a dél-afrikai író/rendező Kagiso Ledigaval (Queen Sono) és Kweku Mandela producerrel (aki egyébként Nelson Mandela unokája) együtt.

A tervek szerint prémium kábeles és streaming csatornáknak kívánják eladni a projektet, aminek gyártását 2025 elején tervezik megkezdeni.

A projekt felépítése

Wakely a Netflixes A korona című sorozatához hasonló módon szeretné elmesélni az elnök életét. Mandela célja az apartheid, az intézményes rasszizmus és szegregáció rendszerének felszámolása volt Dél-Afrikában. 1962-ben börtönözték be, és végül 1990-ben szabadult, ami után az ország végre megkezdte az apartheid felszámolásához vezető lépéseket - ami Mandela 1994-es elnökké választásához vezetett. Mandela 2013-ban halt meg.

Miért Mandela?

"Kevés olyan ember volt a történelemben, aki olyan rendkívüli politikai, kulturális és humanitárius hatást gyakorolt volna, mint Nelson Mandela" - mondta Wakely - "Kreatív küldetésünk az, hogy megmutassuk, hogyan találta magát Mandela az őt támogató vagy ellenző emberek bonyolult hálójában, miközben megélte és átélte az apartheid-ellenes mozgalom törékenységét, kudarcait és diadalát."

Wakely hozzátette: "Mandela élete mindig is egyedülálló rögeszmém volt. Kweku Mandelával és Kagiso Ladigával együtt alig várom, hogy új fényt, betekintést és eddig nem dramatizált részleteket hozzunk ebbe az ikonikus történetbe".

"Nagyapám az életét és a szabadságát Dél-Afrika megváltoztatására tette fel" - mondta Kweku Mandela arról, miért vesz részt a projektben - "Az élete tele volt veszélyekkel és olyan eseményekkel, amelyek megragadták és most is megragadják a világ figyelmét. A sorozat ezt fogja tükrözni, nem korhű darabként, hanem egy sürgető, aktuális és gyors tempójú drámaként, amely olyan, mintha most történne."

Felkészülnél? Itt egy ajánlat

Nelson Mandeláról és életéről már számos filmet forgattak, mi most az Idris Elba főszereplésével készültet ajánljuk figyelmetekbe, melynek forgatókönyvét maga Mandela írta és szerepet is vállalt a filmben.

Íme a trailer: