Tim Burton filmet rendez az 50 láb magas nő támadásáról

Tim Burton és a Holtodiglan forgatókönyvírója, Gillian Flynn megcsinálják Az 50 láb magas nő támadása remake-jét, méghozzá a Warnernek. A hírről először a Deadline nevű hírportál tudósított.

Egyelőre nem tudni, hogy az új változat mennyire követi majd az eredeti, 1958-as filmet vagy 1993-as első remake-jét, amelyek egy sci-fi horrortörténetet meséltek el egy gazdag örökösnőről, aki egy földönkívüliekkel való találkozás után óriássá nő, és bosszút áll megcsaló férjén.

Az első film költségvetése állítólag mindössze 88 000 dollár volt - így joggal feltételezhető, hogy a remake valamivel magasabb kezdőtőkével vág majd neki.

A projektben Burton újra összeáll a Warner Bros. céggel, ahol jelenleg az 1988-as Beetlejuice - Kísértethistória című filmje folytatásán dolgozik. A kultikus rendezőt nem kell bemutatni, munkái a kortárs filmművészet hol kiemelkedő, hol kevésbé sikerült, de mindenképp különlegesen jellegzetes alkotásaiként vonulnak be a filmtörténetbe.

Flynnről, a történet leendő forgatókönyvírójáról talán érdemes elmondanai, hogy egykor az Entertainment Weekly-nek dolgozott és a fentebb említett, David Fincher 2014-es thrillere mellett olyan projektekben vett részt, mint a 2006-os Éles tárgyak című könyv sorozat formátumba való adaptálása.

Az Éles tárgyak még mindig nézhető a Maxon, ha csekkolnád Gillian Flynn munkáját, csak kattints a mafab adatlapon található Max ikonra (amennyiben van élő előfizetésed a Maxra) és már el is merülhetsz az Amy Adams által életre keltett főszereplő világában.

Addig is, míg a Burton és Flynn által kikevert izgalmas újdonságra várunk, íme az eredeti 50 láb magas nő trailere, ami mára igazi popkult klasszikusnak számít!

horror | sci-fi

Egy elmegyógyintézetben kezelt nőnek senki nem hisz, amikor azt állítja, hogy találkozott egy idegen lénnyel. De megváltozik az emberek véleménye, mikor 50 láb magasra nő és... több»