Titanic: Máris film készült az eltűnt tengeralattjáróról, és már ma adásba kerül

Miközben a Titanic  közelében eltűnt Titan merülőhajó keresése még mindig folyik, a Channel 5 bejelentette, hogy csütörtökön egy dokumentumfilmet mutat be annak eltűnéséről.

Ez az időzítés enyhén szólva is morbidnak tűnik, hiszen cikkünk megjelenésekor továbbra is nagy erőkkel folyik a Titan keresése, noha egyre kisebb az esély arra, hogy a mentőakció sikeres lesz. A tervek szerint az erről szóló dokumentumfilm csütörtök este hét órakor kerül adásba, alig néhány órával azután, hogy a merülőhajón elfogy a levegő.

Az ITN produkciós cég az aktuális témákról szóló, gyors tempójú dokumentumfilmek készítéséről ismert. Nemrég készített egy műsort Nicola Bulley-ről, a januárban eltűnt brit nőről, akit három héttel később holtan találtak egy folyóban.

A készítők azt “ígérik”, hogy a riport túlmutat majd napokban megjelent médiabejegyzséseken és tényszerűen tájékoztatja a nézőket. A film a szakértőkkel készített interjúk révén az extrém turizmus fellendülését is megvizsgálja.

“Ez a műsor mindent tárgyal majd magától a felfedezéstől kezdve az extrém turizmus fellendülésén át a mentési kísérletekig, de mindenekelőtt azt az emberi történetet fogja elmesélni, amely megragadta a nemzet figyelmét: öt emberről, akiknek családjuk van” - nyilatkozta Ian Rumsey, az ITN tartalomért felelős ügyvezető igazgatója.

“A dokumentumfilmek terén szerzett szakértelmünknek és tapasztalatunknak, valamint a felelős filmkészítőként szerzett hírnevünknek köszönhetően mindig nagy érzékenységgel kezeljük ezeket a témákat” - tette hozzá Rumsey.