42 Srpski film  (2010)

A Srpski filmről valószínűleg szinte mindenki hallott már. Srdjan Spasojevic rendezése minden idők egyik legmegrázóbb és legbrutálisabb produkciói közé tartozik, amelynek megnézésére igencsak kevesen vállalkoznak, aki pedig egyszer valaha látta, az nem igazán tudja ajánlani másoknak.

A történet Milosról, a visszavonult pornósztárról szól, aki békésen éli mindennapjait feleségével, Mariaval és 6 éves fiukkal, Petarral. A család anyagilag egyre nehezebb helyzetbe kerül, Milos pedig rövidesen kap egy telefonhívást egykori kollégájától, Laylatól, aki bemutatja őt a titokzatos és rendkívül befolyásos Vumirnak, aki felnőttfilmekben utazik. Vumir munkát ajánl Milosnak, ám azok a filmek, valami egészen másnak bizonyulnak, mint azt hősünk elsőre gondolná.

Vumir a legdémonibb, legbrutálisabb és legembertelenebb oldalát kívánja megmutatni a dolgoknak, amelyre Milost használja fel. A férfi pedig úgy tűnik mindent hajlandó megtenni, hogy segítse családját. Feláldozza a morálját, az épelméjűségét és talán még a saját életét is.

A több országban is betiltott Srpski film 2021. január 19-én jelenik meg Blu-ray és DVD formátumban, amelyhez számos extra, rendezői kommentár és egy dokumentumfilm is kerül.