Tojással dobálják a Joker rajongóit

Ahogy arról korábban már írtunk, a hatalmas sikernek örvendő Joker máris nem kis rajongói tábort tudhat magáénak, akik ráadásul már most rendre zarándokhellyé tetté a filmből ismert forgatási helyszíneket.

Ennek azonban sokan nem örülnek, főként New York Bronx városrézének lakói, akiket egyre jobban bosszantanak az odalátogató turisták. A lelkes rajongók főként a filmben ikonikusnak számító lépcsősorral szeretnek fotózkodni, a helyzet azonban mostanra odáig fajult, hogy egy helyi bolti eladó tojással dobálta meg a látogatókat, amelyről egy videót is posztolt a Twitteren.

A jelenséggel kapcsolatban az Egyesült Államok kongresszusának tagja, aki maga is bronxi születésű, Alexandra Ocasio-Cortez is nyilatkozott, aki elmondta, hogy a városrész közbiztonsága jelentősen javult az elmúlt években.

„Emlékszem, gyerekkoromban mindenki azt mondta, kerüljem el azokat a lépcsőket, legalábbis egyedül semmiképpen se járjak arra. Nagyon örülök, hogy Bronx ma már sokkal biztonságosabb, de azt hiszem, sokan gondoljuk úgy, hogy ezeket a posztokat inkább mellőzni kellene az instaposztok közül. Mivel ez a miénk” – nyilatkozta a politikus.

Úgy tűnik azonban, hogy a rajongók áradata nem szűnik még egy darabig, a helyi szervek azonban várhatóan a helyén kezelik majd a jövőben várhatóan kialakuló kisebb konfliktusokat.