Tom Hanks már hosszú ideje dédelgeti magában azt az álmot, hogy egyszer kijut a világűrbe.

A színész a The Daily Telegraphnak adott új interjúban beszélt arról, hogy gyakorlatilag bármit megtenne azért, hogy megvalósítsa ezt az álmát, akár még a főzést és a takarítást is bevállalná.

“Szeretnék én lenni az a fickó, aki kaját szolgál fel a Holdon és perszer vicceket is gyárt róla. Ha lenne hely, én lennék az a fickó, aki takarít, viccelődik, mesél és szórakoztat mindenkit. Valószínűleg azonnal jelentkeznék egy ilyen lehetőségre. Minden munkát én végzek. Majd én kitakarítom a vécét. Én szolgálom fel az ételt. Összehajtogatom a ruhákat. Elpakolom a felszerelést. Így a többieknek más dolgokra is jutna ideje” - mondta Hanks.

A színészt egyébként annak idején meghívták az Amazon Blue Origin rakétájának fedélzetére, az árat azonban kissé túlzásnak találta. 

“28 millió dollárba került, vagy valami hasonló összegről volt szó. Köszönöm szépen, jól tartom magam ezen a téren, de nem fizetek 28 millió dollárt. Körülbelül 12 perces repülésről van szó - ennyi az egész? Mindannyian megtehetnénk itt a helyünkön. Ehhez nem kell 28 millió dollárt költenem. Ezt otthon is meg tudom csinálni” - jegyezte meg a színész.

Hanks egyébként arról is mesélt, milyen érzés is volt számára gyerekként megélni azt az időszakot, amikor az emberiség először küldött embert a Holdra.

“Mi voltunk az a generáció, amelyik még élt, amikor embert juttattunk a Holdra. Ugyanúgy éreztem a Holdra szállással kapcsolatban, mint az emberek a Brooklyn híd építésével vagy a Lindbergh-féle repüléssel kapcsolatban” - tette hozzá Hanks.