Tom Hanks nemrég elárulta, hogy nem hitt a Forrest Gump bizonyos jeleneteiben, amelyek végül kultikussá váltak. 

A Forrest Gump, az 1990-es évek hatszoros Oscar-díjas klasszikusa tele van kultikus jelenetekkel. És bizony akadnak köztük olyanok is, amelyekben Tom Hanks egyáltalán nem hitt. Olyannyira nem, hogy ezt közvetlenül a forgatás előtt közölte Robert Zemeckis rendezővel.

"A Forrest Gumpban minden, amit a Georgia állambeli Savannahban a parkban lévő padon forgattunk, csak intermezzo volt, egy lehetséges narratív rész tölteléke" - mondta Tom Hanks tavaly júniusban a CinemaBlend ReelBlend podcastjában.

Hanks az Elvis-életrajzi film promóciója közepette mesélte el, hogyan fejezte ki fenntartásait Robert Zemeckisnek: "Azt mondtam: 'Érdekel bárkit is ez a fickó, aki egy padon ül? Mi az? Úgy értem, senki sem tudja, mi van abban a dobozban."

"Végül másfél nap alatt vettük fel ezeket a jeleneteket, amelyek nagyjából 13 oldalnyi párbeszédet tartalmaztak" - folytatta a színész. "Minden fel volt írva a súgókártyákra, de egy idő után már nem kellett rájuk hagyatkoznom, mert megszoktam."

"A végén ez a mindannyiunk által ismert dolog lett belőle" - zárta a színész.

Ez a "dolog" olyan ikonikus jelenetek sora, amelyekben Forrest Gump elmeséli a hihetetlen történetét az embereknek, akik a buszra várva mellé ülnek.