2021.08.03   olvasottság: 71440x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Mindannyian szeretünk időnként leülni és megnézni egy-egy filmet. És így mindannyiunknak vannak kedvencei is, amiket képesek vagyunk százszor is ugyanolyan lelkesedéssel végignézni. Általában ezek azok a filmek, amiknek a legapróbb részleteit is kiszúrjuk, amikről azt hisszük, minden olyan kulisszatitkot tudunk már róluk, amit csak lehetséges.

Top 10 filmes tény, ami túl vad, hogy elhiggyük (pedig igazak)

Nos, ez nem mindig van így, mivel még a legnagyobb kedvenceinkről is hallhatunk olykor olyan új apró, megbúvó részleteket, amik addig elkerülték a figyelmünket. Most mutatunk tíz ilyen filmes tényt, csak az érdekesség kedvéért.

1. Sigourney Weaver a Alien 4: Feltámad a Halál kosárlabda pályán játszódó jelenetében valóban háttal a kosárnak dobott csont nélkülit. A stáb eredetileg CGI-vel oldott volna meg a találatot, de ehhez is kellett, hogy a színésznő eldobja a labdát. Csakhogy ő talált is, így a Ron Perlman arcán átfutó vigyor is valódi volt.

2. Samuel L. Jackson csak a film címe miatt vállalta el a Kígyók a fedélzeten szerepét. A forgatás közben a film címét Pacific Air Flight 121-re akarták módosítani, de a színész kérésére végül maradt az eredeti cím.

3. Az Indiana Jones és a végzet temploma mozinak köszönhetően született meg a PG-13 korhatár-besorolás. Akkoriban csak R és PG, vagyis felnőtt és korhatár nélküli besorolások voltak, ám a film sok jelenete miatt épp e kettő közé esett. Ezért hozták létre végül ezt a besorolást is, ami sok más filmnek is kedvezett.

4. Tom Cruise improvizálta a Top Gun ikonikus csókjelenetét. Az autós üldözéses jelenet után Tom Cruise és Kelly McGillis vitatkoznak az út szélén. Ám a színész elfelejtette a szövegét, ezért egy ponton inkább megcsókolta a színésznőt. A jelenet végül bent maradt a filmben.

5. A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) moziban látott, mára sokak kedvencévé vált tojásos szendvics valójában kacsatojásból készült. Mint kiderült, Margot Robbie allergiás a tyúktojásban található egyik fehérjére, ezért volt szükség a cserére.

6. Vin Diesel ideiglenes Dungeons & Dragons tetoválást csináltatott magára az xXx forgatására, mert évtizedek óta imádja a szerepjátékot. A hasán látható egy Melkor felirat, ami a színész D&D karakterének a neve.

7. Sean Connery a Soha ne mondd, hogy soha (James Bond: Soha ne mondd, hogy soha) forgatására harcművészeti képzésen vett részt, ahol egy alkalommal az oktatója túl kemény volt és eltörte a csuklóját. Hogy ki volt az oktató? Egy bizonyos Steven Seagal

8. Brendan Fraser A múmia forgatásán kis híján megfulladt. Az egyik rosszul sikerült akciójelenetben a karakterének kötél kerül a nyakára, ám azt túl szorosra húzták, így néhány másodpercre el is ájult a színész.

9. Azért lett A függetlenség napja az ikonikus akciófilm címe, mert ezzel is arra akarták ösztönözni a stúdiót, hogy még a rivális Támad a Mars előtt a mozikba kerülhessen a film. Így végül tényleg július 4-én debütált, hónapokkal a paródia előtt.

10. Cary Elwes valóban elájult A herceg menyasszonya azon jelenetében, ahol csak el kellett volna játszania, hogy elájul. Az egyik jelenetben egy kard markolatával vágják fejbe, de túl erős volt az ütés és tényleg elájult a színész, aki csak a kórházban tért magához.