2020.01.05   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Végre megérkezett a magyarországi mozikba Rian Johnson sztárparádét felvonultató filmje, mely kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Star Wars: Az utolsó Jedik rendezőjének Agatha Christie-stílusát idéző krimije jelenleg is 97 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon. 

A tavalyi év egyik legjobb kritikai fogadtatású filmje volt a Tőrbe ejtve, mely már a hazai mozikban is látható. A produkciót Rian Johnson írta és rendezte (Totál szívás, Star Wars: Az utolsó Jedik), míg a főbb szerepeket Chris Evans, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer, Jaeden Lieberher, Toni Collette és Michael Shannon alakítják.

Íme 7 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Daniel Craig és Christopher Plummer a 2011-es A tetovált lány után ismét együtt állt a kamerák elé a Tőrbe ejtve forgatásán.
  • Rian Johnson az 'amerikai Poirot' jelzővel illette Daniel Craig karakterét.
  • Ez a második olyan film, melyben Michael Shannon alakítja Jaeden Martell apját. Az első a 2016-os Éjféli látomás volt.
  • Rian Johnson elmondta, hogy a filmet olyan krimi klasszikusok inspirálták, mint a Sheila meghalt és New Yorkban él, a Gyilkosság az Orient expresszen, a Meghívás egy gyilkos vacsorára, a Halál a Níluson, A kristálytükör meghasadt, a Nyaraló gyilkosok, a Halálcsapda, a Nyom és a Gosford Park.
  • A Tőrbe ejtve forgatása 2018. október 30-án kezdődött meg Bostonban, Massachusetts államban. A munkálatok december 20-án értek véget.
  • A film világpremierje 2019. szeptember 7-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.
  • A Tőrbe ejtve kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 99 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. október).

Hazai premierdátum: 2019.11.28.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: