Azok, akik látták a Transformers: A fenevadak kora című filmet a hétvégén, valószínűleg meglepődtek a film legvégén...

!!!A cikkünk innentől SPOILEREKET tartalmaz!!!

...amely egy MCU-stílusú crossover pillanatot hozott két hatalmas franchise között. És a legújabb epizódban részt vevő filmkészítők szerint ez nem csak egy felelőtlenül feldobott pillanat. A film vége, és az, amire a filmben is utalgatnak, egyértelműen a Transformers franchise közeljövőjére utal.

Az utolsó jelenetben ugyanis látjuk, hogy hősünket, Noah-t (Anthony Ramos) meghívják egy látszólag normális állásinterjúra. Ott találkozik egy Burke nevű férfival (Michael Kelly), aki elmagyarázza, hogy tudja, hogy Noah a nagy robot barátaival megmentette a világot, és Burke úgy gondolja, hogy Noah jól illene egy titkos kormányzati ügynökséghez, amelynek ő dolgozik.

Ezután átnyújt neki egy névjegykártyát, amin a "G.I. Joe" logo van.  Így van, a G.I. Joe franchise hivatalosan is kapcsolódik a Transformers-hez. De mit jelent ez?

A Uproxx-nak adott interjújában Steven Caple, A fenevadak korának rendezője elmondta, hogy az a bizonyos jelenet pontosan azt jelenti, amire gondolunk: a G.I. Joe karakterek mostantól társulnak a Transformersek mellé. És igen, ez azt jelenti, hogy a G.I. Joe franchise teljes rebootot kap!

"Igen. 100 százalékosan. Ez a tervem, az biztos" - mondta a filmkészítő arról, hogy ez egy reboot lesz.

Ami a jövőt illeti, Caple Jr. megerősítette, hogy mindenképpen ragaszkodik a Transformers franchise-hoz, és ha valami, akkor ez inkább arról szól, hogy a G.I. Joe karakterek csatlakoznak a Transformers-hez, mint arról, hogy két külön filmes univerzumot hoz létre.

"Azt hiszem, erre még várnunk kell" - mondta a rendező az új G.I. Joe filmekről - "De én mindig a  Transformers-szel vagyok. Úgy értem, kettőnk között szólva, tudom, hogy ezt majd később olvasod, de ha megnézed, van egy Transformer - G.I. Joe együttműködés a képregényekben. Évekkel ezelőtt olvastam, és azt gondoltam, hogy ez az ötlet mindig is király volt. Szóval nem mondom, hogy hű maradok ahhoz a történethez, de az a tény, hogy inkább a G.I. Joe lépett be az ő világukba, érdekes volt számomra."

Az EW-nek adott külön interjúban Lorenzo di Bonaventura, a Transformers producere is csatlakozott ehhez a véleményhez, és kifejtette, hogy ez inkább arról szól, hogy néhány kiválasztott G.I. Joe karaktert hozzanak be a következő Transformers filmbe, mint hogy egy vadonatúj Joe filmet készítsenek elő.

"Bevezetjük a 'Joe' karaktereket abba a világba, amivel foglalkozunk, bármit is fognak csinálni a karaktereink" - mondta - "A Maximálokkal sem végeztünk még, szóval elképzelhető, hogy a következő filmben lesznek Maximálok, Autobotok és Joe-k."

Hozzátette: "Az ötlet, hogy egyszerre próbáljuk meg az egész 'Joe' világot megcsinálni, egy kicsit ijesztő. Ez egy módja annak, hogy behozzuk őket a világunkba, emlékeztessük az embereket arra, hogy kik ők, és szerepük lesz a cselekményben."

Tehát, ha aggódsz, hogy mi lesz a következő G.I. Joe filmes franchise, úgy tűnik, hogy az IP egyelőre szilárdan a Transformers-hez kapcsolódik. És úgy tűnik, hogy a korábbi filmek, beleértve a 2021-es Kígyószem szólófilmet is, már nem kanonikusak. Hogy a következő Transformers filmben mely Joe karakterek tűnnek majd fel, azt még nem tudni.

A legújabb Transformers film már a mozikban!

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.12.15.)

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»