Tovább gyűrűzik az LGBTQ+ hullám a szuperhősmozikban. Az teljesen természetes a kezdetektől fogva, hogy egy szuperhős lehet fehér vagy színesbőrű, férfi vagy nő, sőt, még gyerek is. Hollywood viszont nem állhat ellent napjaink elvárásainak, így egyre többször kerül szóba egy-egy szereplő kapcsán annak nemi identitása. Most már azon sem lepődik meg senki, ha valamelyik új karakterről kiderül, hogy meleg. A Marvel azonban hamarosan új szintet fog lépni.

Erről Kevin Feige-t kérdezték egy New Yorkban megrendezett közönségtalálkozón. A kérdés egészen pontosan arra vonatkozott, hogy terveznek-e valaha transznemű karaktert bevezetni? Erre Feige elég meglepő (vagy mégsem…?) választ adott: „Igen, abszolút igen. Nagyon hamar. Már abban a filmben, amit épp most forgatunk.”

Mivel a negyedik fázis első filmje, a Fekete Özvegy forgatása már véget ért, nyilván nem erre gondolt Feige, hanem valószínűleg az azt követő Örökkévalók mozira, amely valamikor novemberben debütál majd. Ez már csak azért sem lenne feltétlenül meglepő, mivel a Marvel moziverzum első nyíltan meleg karaktere is ebben mutatkozik be.

A szexualitás és a nemi identitás kérdése lassan, de biztosan válik egyre inkább részévé a szuperhősmoziknak mind a Marvel, mind a DC oldalán. A Marvelnél maradva, Valkyrie esetében is kulcsszerepet fog ez játszani, hiszen a Thor: Szerelem és mennydörgés történetének egyik szála az Asgard új uralkodónőjének szerelmi szála lesz, amelyben királynőt keres maga mellé.