A hétvégén újra felbőgtek a motorok a Halálos iramban széria garázsában, mivel befutott végre a Halálos iramban 9 első előzetese. Ebben alaposan összekuszálják az eddig sem feltétlenül egyértelmű és tiszta szálakat, visszatér egy régóta halottnak hitt főszereplő, illetve a Toretto család egy új tagja is bemutatkozik. Ám két népszerű figura nem tér vissza: Hobbs és Shaw. Ők ugyanis önálló utakra fordultak.

Mint ismert, tavaly került a mozikba a duó első önálló filmje, a Halálos iramban széria mellékágának szánt Halálos iramban: Hobbs és Shaw. Ebben a Dwayne Johnson és Jason Statham által megformált két kőkemény akcióbugyi legnagyobb bánatukra közös küldetésre indulnak, amely a film elejében leginkább egymás szekálásáról szól, de ahogy az a nagykönyvben meg van írva, a végére azért összefognak, sőt, puszipajtásokká is válnak.

Bár a film nem teljesített rosszul – 700 milliónál is többet hozott a konyhára világszerte –, nem is teljesített túl jól, legalábbis a franchise berkein belül, hiszen csak a harmadik leggyengébb bevételt produkálta. Ennek ellenére a Universal bőven lát még fantáziát a párosban. A hírek szerint elég fantáziát ahhoz, hogy mindjárt egy saját trilógiát is összerakjon nekik, vagyis még legalább két újabb moziban számíthatunk Hobbs és Shaw pofonjaira is epés megjegyzéseire.

A franchise-tól már megszokott módon őrült mutatványokban sem lehet hiány, amelyek már régen elengedték a fizika törvényeit és az ésszerűség határain is vígan vándorolnak keresztül. De éppen ezért szeretik annyian a kezdetben a feltunningolt sportkocsikról, majd apránként a James Bondot is megszégyenítő luxuskütyüs titkos küldetésekről szóló szériát.