35 Macskák  (2019)

Legalábbis ezt állítja néhány igazán elszánt mozirajongó. Ahogy az valamelyes előre is borítékolható volt, a Macskák nem igazán győzte meg sem a nézőket, sem pedig a kritikusokat, így nagyon úgy tűnik, hogy a produkció közel 100 milliós veszteséget könyvelhet el.

Már a film első előzetesét is kisebb döbbenet kísérte, sokan ugyanis nem igazán tudtak mit kezdeni a Macskák gyenge vizuális megoldásaival. Bár a stúdió megígérte, hogy a premierre kiküszöböli a „kisebb hibákat”, minderre nem igazán került szemmel látható sor, ráadásul még napokkal a premier után is foltozgatták a filmet.

Andrew Lloyd Webber klasszikusa nem épp méltó filmadaptációban került mozivászonra, akadnak azonban olyanok is, akik megtalálták a módját, hogy a Macskák nagyon is élvezhető legyen. A napokban ugyanis egyre több olyan nézői vélemény látott napvilágot, amelyben megjegyezték, hogy valamilyen tudatmódosító vagy épp pszichoaktív szer hatása alatt nézték meg filmet.

Ezen állítások alapján az eredmény önmagáért beszél, és így a Macskák egy igencsak gazdag és meglehetősen intenzív filmélményt kínál, működnek a lebilincselő vizuális megoldások, a befogadóknak pedig rendre mély gondolataik születtek.

A Washington Post megkérdezettjei között többen is állították, hogy a Macskák egyszerűen lenyűgöző és zseniális alkotás. Alighanem nehéz lenne vitatkozni a fenti állításokkal, mindenesetre fentebb linkeltünk nektek a film előzetesét, ha netalántán kedvet kapnátok hozzá, véleményeteket pedig továbbra is várjuk hozzászólások formájában.