Sylvester Stallone fél évszázados karrierje során számtalan figurát életre keltett már a mozivásznon. Volt köztük veterán katona, bokszoló, kamionsofőr és tűzoltó is, hogy a gengsztert és a tucatnyi zsarut ne is említsük. De a gladiátor például hiányzik a repertoárjából. Vagy mégsem?

Bizony, Rambo és Rocky megformálója egy alkalommal gladiátornak is állt a kamerák előtt. De senki ne gondoljon valami nagyszabású történelmi mozira. Valójában a fiának akart örömet szerezni, ezért vállalt el egy érdekes lehetőséget.

1979-ben, amikor már a Rocky II forgatásai zajlottak, Sylvester Stallone tartott egy párnapos szünetet. Elutazott a Breki és a többiek (avagy a The Muppet Show) forgatására, ahol ő is vendége volt a hatalmas sikernek örvendő sorozat 320. epizódjának.

Itt öltött magára gladiátor jelmezt, hogy az arénában megküzdjön egy műoroszlánnal. Persze semmi komolyról nem volt szó, némi kard suhogtatás és oroszlánfarokra lépés mellett többnyire éneklésről szólt az egész.

A sztár ekkor három éves fia, Sage Stallone ugyanis imádta a Muppeteket, ezért külön öröm lehetett számára, hogy az apját is láthatja a show-ban.