91 Gladiátor  (2000)

Korábban már felmerült annak lehetősége, hogy elkészüljön a Gladiátor második része, noha a produkció előkészületei számos akadályba ütközött.

Nem csupán arról volt szó ugyanis, hogy komoly gondokat okozna a munkálatok ütemezése, hanem a sztori megírása is igencsak feladta a leckét a forgatókönyvírónak, Peter Craignek, hiszen szinte képtelenség folytatást kanyarintani egy ennyire népszerű történetnek, amelynek hőse elbukott az eredeti történet végén.

A film producere, Douglas Wick a napokban adott friss interjút a ComicBook magazinnak, amelyben elárulta, hogy nem csupán Ridley Scott foglalná el újra szívesen a rendezői széket, hanem a főszerepet alakító Russell Crowe is visszatérne.

“Minden csupán valóban azon múlik, mit sikerül összehozni papíron. Egy olyan filmnél, amit ennyien szeretnek egy gyenge folytatás csupán beárnyékolná a történetet a folytatás. Scott mindenesetre dolgozik rajta, és valóban komoly kreatív kérdéseket feszeget a sztori” - nyilatkozta Wick.

Nagyon úgy tűnik, hogy a folytatásban egyelőre csak abba az irányba mehetne el a történet, hogy Maximus csupán színlelte a halálát az első rész végén, úgy tűnik azonban, hogy a jövőben hallhatunk még a Gladiátor 2 előkészületeiről. Mindez csupán idő kérdése.