Újabb Alkonyat-filmek jöhetnek?

Nem érdemes még temetni az Alkonyatot, feléledhet a franchise.

Különleges helyzetben van a Lionsgate, ugyanis a közelmúltban két hozzájuk tartozó franchise is véget ért. Az éhezők viadala sikeresen búcsúzott a mozivászontól (miközben az előzményfilmek már fejlesztés alatt állnak), A beavatott széria viszont megbukott (a hírek arról szóltak, hogy az utolsó rész csak a tévék képernyőin lesz látható). Bár készül a Szemfényvesztők 3, de a második rész hűvös fogadtatása mellett nem túl valószínű, hogy újabb részekkel bővülne a széria. Mindent egybevéve, a Lionsgate-nek jól jönne egy újabb jövedelmező franchise, ezt pedig tökéletesen megalapozná az Alkonyat-széria feltámasztása.

A stúdió társelnöke, Patrick Wachsberger a Screen Daily-nek adott interjújában ennek kapcsán elárulta: "Még nem biztos, de ez is lehetséges. Minden Stephenie-n [az Alkonyat-könyvek szerzője, Stephenie Meyer] múlik. Ha el akar mesélni egy történet az ismert karakterekkel, mi készen fogunk állni."

Az írónő még 2012-ben beszélt arról, hogy szívesen bővítené az Alkonyat-univerzumot, sőt, akkori tervei között szerepelt több olyan kötet megírása is, melyek szervesen kapcsolódnak korábbi sikerkönyvei történetéhez.