Újabb Disney klasszikus kap élőszereplős adaptációtA kép forrása: Disney Pictures

A Disney a Mulan és a Micimackó élőszereplős adaptációjának bejelentése után újabb klasszikus húzott ki a kalapból: egész estés mozifilm készül a Pinokkióból.

A Disney az elmúlt hónapokban számos bejelentéssel örvendezette meg a klasszikus mesék rajongóit. A Dumbó, A Szépéség és a Szörnyeteg, a Mulan és a Micimackó után Pinokkió történetét is élőszereplős mozifilm formájában dolgozza fel a stúdió.

A film forgatókönyvét Peter Hedges írja, a történet pedig laza szálakon kapcsolódik az 1940-ben bemutatott Pinokkióhoz.

A beszélő fabábu történetét Carlo Collodi 1883-as, The Adventures of Pinocchio című regényében vetette papírra először. Hedges elmondta, hogy a forgatókönyv megírásakor figyelembe fogja venni az eredeti mesét, többet azonban nem árult el a cselekményről.

A projekttel párhuzamosan Guillermo del Toro is egy Pinokkió adaptáción munkálkodik, mely azonban stop motion technikával készül.

Az 1940-es animációs mesét követően számos alkalommal került már feldolgozásra a mindenki által jól ismert történet. 1975-ben Mickey Rooney főszereplésével készült el az első élőszereplős Pinokkió-adaptációt, melyet 1996-ban egy horror (Pinokkió bosszúja), majd 2002-ben egy mozifilm követett (Pinokkió).

A Disney egyelőre cím nélküli je 2018-ban debütál a mozikban.