A Disney+ egyik, ha nem a legnagyobb durranása volt 321841 sorozat, amely nem véletlenül kapott 15 Emmy-díj jelölést. Bár a koronavírus miatt a forgatások mindenfelé hónapok óta szünetelnek, biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb megérkezik a második évad. Erről árult el egy nagyon érdekes részletet az egyik színész.

Egészen pontosan Giancarlo Esposito volt ez a színész, aki Moff Gideont alakítja a sorozatban. Gideon nem játszott kifejezetten fontos szerepet az első évad eseményeiben, ám a színész elmondása szerint ez megváltozik a folytatásban, a második évadban már sokkal többet láthatjuk majd.

Amikor utoljára felbukkant Gideon, akkor épp egy lezuhant űrhajóból kászálódott elő, kezében egy fura fegyverrel: a darksaberrel, vagyis a fekete fénykarddal. A rajongók többsége ekkor találkozott először ezzel a fegyverrel, bár számos más Star Wars sztoriban is felbukkant már.

Giancarlo Esposito elárulta, hogy ez a titokzatos ősi fegyver kulcsfontosságú lesz a második évad eseményeiben. Fontos eleme ugyanis Gideon múltjának, így vélhetően megtudhatjuk majd, hogy miként került hozzá és mi mindenre képes. Érdekesség, hogy a második évadban Katee Sackhoff alakításában Bo-Katan is szerepelni fog, aki korábban maga is kapcsolatba került a darksaberrel. Ez pedig remek sztorialap lehet a második évad egyik cselekményszálához.